Geen eretreffer voor Excelsior Vrouwen tegen Fortuna Sittard

4 november 2022

Een week na het gelijke spel tegen Telstar kreeg Excelsior Vrouwen bezoek van de andere nieuwkomer in de Azerion Eredivisie Vrouwen: op Sportpark Waalplantsoen wonnen de vrouwen van Fortuna Sittard met 0-5.

Snelle achterstand
Na in de vijfde minuut al redding te hebben gebracht op een schot en de rebound erna, was de jarige Isa Pothof een minuut later toch verslagen toen Moisa van Koot de bal panklaar voor de voeten van Jarne Teulings kon leggen. Binnen zes minuten werd het zo 0-1.

Wullaert op dreef
Tessa Wullaert onderstreepte haar status als fenomeen. De Belgische spits maakte in de 18e minuut 0-2 na een steekpass van Teulings, liftte de bal een minuut later op het dak van het doel en zette in de 28e minuut de 0-3 op het scorebord na een strakke pass van Van Koot.

Geen aansluitingstreffer
Na een knal op de lat van Van Koot (na twee assists was ze zelf dichtbij een treffer) en een goed blok van Stephanie Coelho Aurélio, was er in de 45e minuut het eerste echte aanvallende wapenfeit van Excelsior: Dana Breewel zette Aysse Gumbs geweldig een-op-een met Diede Lemey, maar de aanvaller van Excelsior had te weinig ruimte om Lemey te omspelen.

Sterke start tweede helft
Excelsior kwam na rust met goede bedoelingen het veld op. Invalster Kathelyn Hendriks gaf een steekpass waar vanuit links helaas niets uitkwam, waarna Iris van Bokhoven de bal net niet bij Gumbs of Van Goch kreeg. En dan was er in de 51e minuut nog de vrije trap van Naomi Piqué die op de lat uiteen spatte.

Fortuna Sittard beslist de wedstrijd
Aan de andere kant werden de doelpogingen wel doelpunten. Eerst kon Alieke Tuin de bal vanaf links voor de voeten van Feli Delacauw voorzetten waarna de 0-4 simpel ingetikt kon worden. De 0-5 werd na exact een uur spelen gemaakt door Dana Foederer en maakte zo een einde aan de illusies van Excelsior.

Geen eretreffer
In het laatste half uur werd een keihard werkend Excelsior niet meer beloond met een eretreffer. Voor de statistieken ontving Rachel Kleine vlak voor tijd een gele kaart voor commentaar op de leiding. Een paar minuten later was de vijfde overwinning op rij voor Fortuna Sittard een feit.

Volgende week heeft Excelsior Vrouwen een vrije week waarna op zondag 20 november de loodzware opgave volgt om in Het Diekman een resultaat te halen bij regerend landskampioen FC Twente Vrouwen.