Grote nederlaag voor Excelsior Vrouwen in Enschede

21 november 2022

Excelsior Vrouwen heeft zondagmiddag een grote nederlaag geleden tegen kampioen FC Twente. Op Sportpark Het Diekman werd het maar liefst 9-0 voor de Tukkers.

Snelle achterstand
Al in de derde minuut ging het mis voor Excelsior Vrouwen. Een foutje achterin stelde Elena Dhont in de gelegenheid om de bal panklaar voor de voeten van Fenna Kalma te leggen. Topscorer Kalma twijfelde niet en schoof de 0-1 binnen.

FC Twente loopt uit
Na een aantal reddingen van Isa Pothof, werd de achterstand van Excelsior verdubbeld in de 22e minuut. De voorzet was weer van Dhont, maar nu was het Renate Jansen die scoorde. Een kleine tien minuten later werd de inzet van Caitlin Dijkstra vanuit een hoekschop nog geblokt door Naomi Piqué, maar in de rebound was het dezelfde Dijkstra die alsnog scoorde.

Geen aansluiting
Excelsior vocht voor wat het waard was, maar het krachtsverschil tussen deze twee ploegen was simpelweg te groot. Pogingen van Piqué (een vrije trap van net naast) en Aisse Gumbs (te wild getrapt vanaf randje zestien en daardoor over het doel van Oranje-keepster Daphne van Domselaar) troffen geen doel waardoor de ruststand 3-0 was.

Doelsaldo
Na de rust schroefde FC Twente het tempo op (zowel de Twentse dames als de dames van Ajax hebben nog geen punt verloren en het doelsaldo kan dus belangrijk zijn). Dit resulteerde in de 4-0 van Kayleigh van Dooren en de 5-0 van Renate Jansen (op aangeven van Kalma). Diezelfde Kalma maakte zelf de 6-0 door als beste te anticiperen op een verre vrije trap vanaf rechts.

Teller stopt bij negen
In het laatste kwartier wist FC Twente de score nog uit te breiden naar 9-0 door doelpunten van Kalma, Ella Peddemors en wederom Kalma. Ondanks nog even aanzetten, werden de dubbele cijfers gelukkig niet bereikt, maar het was wederom een vervelende terugreis van Enschede naar Rotterdam.

Volgende week wordt de topper FC Twente – Ajax gespeeld in de Azerion Eredivisie Vrouwen en is Excelsior een weekendje vrij, waarna op zondag 4 december 2022 om 12.15 uur de wedstrijd tussen Excelsior en PSV op het programma staat. Tickets voor deze wedstrijd kun je hier aanschaffen.