Raphaël Eyongo zet handtekening onder eerste profcontract

21 november 2022

Raphaël Eyongo heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De negentienjarige aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam en debuteerde vorig seizoen al in het eerste elftal. Eyongo heeft een contract getekend tot het einde van dit seizoen met een optie voor nog een jaar.

Beloning
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Raphaël Eyongo heeft vorig jaar zijn debuut gemaakt, heeft de gehele voorbereiding meegedraaid en traint dagelijks mee met het eerste elftal. Hij heeft zijn potentieel laten zien en heeft de voorwaarden om op termijn eerste spits van Excelsior Rotterdam te worden, maar hij moet ook nog veel leren. Hij speelt momenteel zijn wedstrijden in de onder 21 en is daar al meerdere keren belangrijk geweest met goals. Dit contract is voor hem de beloning voor zijn harde werken. Als club hebben wij alle vertrouwen in hem en het is nu aan hem om de volgende stap te zetten binnen Excelsior.’’

Ontwikkeling
,,Dit is een mooi moment voor mij’’, reageert Raphaël Eyongo zelf op zijn eerste profcontract. ,,Een contract tekenen dat is waar elke jongen die voetbalt van droomt. Voor mij is die droom nu uitgekomen en daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee. Sinds vorig seizoen train ik al met de selectie mee en ik merk dat ik sindsdien grote stappen heb gezet in mijn ontwikkeling.’’

Goals
,,Ik heb uiteraard de ambitie om zoveel mogelijk in het eerste te spelen en werk daar keihard voor. Maar ik speel ook met plezier wedstrijden in de onder 21. De laatste weken heb ik daar heel veel gespeeld en dat gaat hartstikke goed. Ik heb nu al meer goals dan wedstrijden. Dat zijn statistieken die ik voor mezelf wil vasthouden om me verder te ontwikkelen.’’

Stappen gezet
In de jeugd speelde de in Breda geboren speler op verschillende posities, veelal voorin en op het middenveld. ,,Ik heb zelfs een tijdje achterin gestaan. Maar toen ik bij het eerste kwam, zagen de trainers echt een spits in mij. Ik denk dat ik de basiskwaliteiten heb om in de spits te spelen en ik vind dat ook een fijne positie. Doordat ik me bij de selectie nu op die plek concentreer heb ik echt stappen gezet in het slim zijn, loopacties, ballen vasthouden en goals maken.’’

Leermoment
Eyongo speelt sinds zijn dertiende voor Excelsior Rotterdam en maakte op 15 december 2021 zijn debuut in het eerste elftal in het bekerduel tegen FC Groningen. Ook mocht hij invallen in de beslissende play-offsfinale tegen ADO Den Haag. ,,Dat was een gekke middag. Ik kwam erin, moest er weer uit en mocht er toch weer in. Dat publiek, de spanning, alles erop en eraan. Die penalty zorgt nog steeds voor een dubbel gevoel. Ik schoot de bal naast. Daarna pakte Stijn de volgende bal en was ik enorm opgelucht. Die wedstrijd was een mooi leermoment om mee te maken.’’

Doorgroeien
Raphaël Eyongo is een van de zes zelfopgeleide spelers in de selectie van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen: ,,Er zijn veel andere jongens die vanuit de jeugd zijn doorgestroomd naar het eerste elftal en dat is natuurlijk hartstikke mooi. Voor ons als spelers, maar zeker ook voor de club. Het is een teken dat je je hier als jonge voetballer kunt ontwikkelen en kunt doorgroeien richting het betaalde voetbal. Het is nu aan mij om het te laten zien.’’

Bekijk hieronder het volledige interview met Raphaël Eyongo:

Meer Nieuws

ma 20 maart 2023

Excelsior onder 16 wint met 2-1 van NEC

Een vol weekend voor de jeugd van Excelsior Rotterdam. Zo boekte Excelsior onder 16 een prima…

Lees meer

zo 19 maart 2023

Excelsior pakt drie heel belangrijke punten tegen SC Cambuur

De hele week was het doel duidelijk: deze wedstrijd mocht niet verloren worden. De ploeg stond…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets