Excelsior O14 viert kampioenschap na overwinning op VVV-Venlo

5 december 2022

Het einde van de najaarscompetities komt in zicht. Met nog twee speelronden te gaan begonnen de jeugdteams van Excelsior afgelopen zaterdag aan hun wedstrijden. Een hoogtepunt was er voor de O14 van Excelsior. Zij konden het kampioenschap vieren na een ruime overwinning.

Excelsior O10 beleeft leerzame ochtend tegen Excelsior Maassluis
Voor Excelsior O10 stond er afgelopen zaterdagochtend een zware wedstrijd op het programma tegen naamgenoot Excelsior Maassluis O11. In het eerste blok ging de wedstrijd gelijk op en wisten de mannen heel wat kansen te creëren. Helaas wisten ze hier niet uit te scoren. Vanaf het tweede blok werd de thuisploeg alleen maar sterker. De hoge voorzetten die Excelsior Maassluis gaf waren lastig te verdedigen, waardoor zij vier keer wisten te scoren uit een kopbal. Ondanks veel initiatief van Excelsior aan de bal lukte het de ploeg niet om te scoren. Excelsior verloor daardoor met 7-0. Volgende week staat een stadsderby tegen de Sportclub van Feyenoord op het programma.

Excelsior O11 wint met ruime cijfers van DCV
DCV O12 uit Krimpen aan den IJssel was de tegenstander van Excelsior O11. Vooraf werd er in de kleedkamer maar één ding besproken en dat was: vragen om de bal. Op sommige momenten sloegen spelers daarin door. Ze speelden de bal en liepen erachteraan om hem opnieuw te vragen waardoor het veld klein werd. Na een tijdje ging dit steeds beter en werd het voor DCV steeds lastiger om mee te doen. Ondanks twee tegengoals uit corners wisten de mannen te zorgen voor een lekkere 9-2 overwinning tegen DCV. Dinsdag staat de volgende competitiewedstrijd alweer op het programma als Excelsior O11 het opneemt tegen de O12 van Zestienhoven.

Excelsior O12 speelt drieluik met twee gezichten tegen PSV en Roda JC
In een drieluik nam Excelsior O12 het zaterdagochtend op tegen de O12 van PSV en Roda JC. Vooraf werd afgesproken dat de man met de bal het initiatief had. Daardoor werden er over en weer mooie aanvallen gecreëerd. Ook de score ging alle kanten op. Helaas scoorde PSV één doelpunt meer en verloor Excelsior de eerste wedstrijd met 5-4. De wedstrijd tegen Roda JC was meer een mentaal spel. Excelsior liet zich meeslepen in het lage tempo en maakte de kansen niet af. Zelfs de positieve energie die eerder tegen PSV werd gevonden, was niet meer terug te zien tegen Roda JC. Het werd 9-4. Voor Excelsior O12 staat zaterdag de volgende competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma.

Excelsior O13 krijgt keiharde les van koploper Feyenoord
Op het hoogste niveau nam Excelsior O13 het afgelopen zaterdagochtend op tegen stadsgenoot Feyenoord O13. In de eerste helft werd Excelsior volledig omvergeblazen door koploper Feyenoord. De ploeg maakte keer op keer de verkeerde keuzes. Alleen in het begin van de eerste helft werd er een kans gecreëerd door Excelsior, maar die werd niet benut. Na een ruststand van 8-0 stond er in de tweede helft een veel brutaler Excelsior op het veld. Op twee corners na, waaruit zij het net wisten te vinden, wisten de mannen uit Rotterdam-Zuid een stuk minder kansen te creëren. Ruben Groeneweg scoorde nog een eretreffer namens Excelsior, wat zorgde voor een 10-1 eindstand. Volgende week speelt Excelsior de laatste derby van het kalenderjaar tegen Sparta Rotterdam.

Excelsior O14 viert het kampioenschap na overwinning tegen VVV-Venlo
Op een stroef grasveld nam Excelsior O14 het op tegen VVV-Venlo. Bij het inspelen van de bal werd die vertraagd door het veld. Toch bleef de intentie om kort te combineren, wat ook aardig lukte. In verdedigende situaties werden de Limburgers kort op de huid gezeten, wat resulteerde in balbezit op de helft van de tegenstander. Met een 2-0 ruststand werd besproken dat er minder gedribbeld moest worden en de ballen nog strakker gespeeld moesten worden. Hierdoor ging het baltempo steeds verder omhoog. Halverwege de tweede helft kwam op de bank bij Excelsior fantastisch nieuws binnen. Concurrent – FC Eindhoven – had gelijkgespeeld tegen PSV, wat zou betekenen dat Excelsior bij een overwinning zou zijn. Door doelpunten van Kaan Sahiner (2x), Dean Broekhof (2x), Luca de Baat, Raffaele di Bono en Pepijn Knoop wist Excelsior met 7-0 te winnen van VVV-Venlo. Met 12 gespeelde wedstrijden, 32 punten en 59 gescoorde doelpunten mocht Excelsior Rotterdam O14 zich kampioen noemen! Er staan nog twee wedstrijden op het programma. Als de ploeg die wedstrijden niet verliest wordt het zelfs ongeslagen kampioen. De eerste wedstrijd is dinsdag tegen Helmond Sport.

Excelsior O15 verliest ongelukkig van FC Volendam
Excelsior O15 speelde zaterdag tegen FC Volendam O15. Na een stroef begin en wat tactische omzettingen begon het te lopen bij de ploeg. Een goed verzorgde opbouw, veel dreiging vanaf de flanken en oog voor diepgaande spelers. Dat leverde de nodige kansen en zelfs twee goals op die beide werden afgekeurd. Door veel snelheid voorin waren de Volendammers erg sterk in de omschakeling. Daar wisten zij dan ook twee keer uit te scoren. Excelsior verloor met 2-0 van FC Volendam en keerde zonder punten terug naar huis. Zaterdag speelt Excelsior O15 een oefenwedstrijd bij en tegen Sparta Rotterdam O15.

Excelsior O16 verliest twee kostbare punten tegen JVOZ
Voor Excelsior O16 stond de reis naar Zeeland op het programma. Tegenstander JVOZ begon fel en agressief aan de wedstrijd, waar onze ploeg moeite mee had. De gehele eerste helft waren er kansen over en weer, maar was Excelsior de sterkere partij. Na een kortdurende voorsprong voor JVOZ scoorde Niels van Soest na een half uur de 1-1. Direct na rust moest de keeper van Excelsior met één inzetbare hand verder aan de wedstrijd. Na een botsing had de goalie een spierkneuzing in zijn andere hand. Helaas wist de ploeg geen winnende treffer te maken, waardoor alle focus gaat naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Met een voorsprong van drie punten, een wedstrijd en flink wat doelpunten kan Excelsior O16 op 17 december kampioen worden op eigen grond. Dan is SV Hoofddorp O16 de tegenstander in Kralingen.

Excelsior O17 wint na formatiewijziging van Alphense Boys
Na de overwinning van vorige week begon Excelsior O17 met vertrouwen aan de wedstrijd tegen Alphense Boys O17. In de eerste helft had de ploeg het erg moeilijk, waardoor het niet altijd lukte om hoog druk te zetten. Wanneer dat wel lukte werden er ook meteen kansen gecreëerd. Desondanks bleef de score in de eerste helft op 0-0 staan. In de tweede helft scoort Alphense Boys de openingstreffer, waardoor Excelsior moet jagen op de punten. Na een wijziging van formatie wist de ploeg drie doelpunten te scoren. Mede dankzij goals van Milan Fuertes Plana, Shairell Wouden en Kaan Uguz nam Excelsior de punten mee naar huis. Over twee weken staat de volgende en laatste competitiewedstrijd van het jaar weer op het programma.

Excelsior O18 verliest dure punten tegen Willem II
Excelsior O18 staat na 12 speelronden gelijk met koploper FC Den Bosch. In een belangrijke wedstrijd nam de ploeg het op tegen Willem II O18. Het was een slordige prestatie van begin tot eind. Willem II, dat tegen degradatie moest knokken, leverde veel strijd die Excelsior niet kon evenaren. Ondanks dat kwam Excelsior via Jelani Seedorf in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong. In de 23e en 70e minuut was de beurt aan Willem II en maakten de Brabanders twee goals. Met een 2-1 verliespartij wordt het voor Excelsior erg lastig om nog kampioen te worden. Er staat nog één wedstrijd op de planning. Met een achterstand van drie punten en 16 goals lijkt de ploeg genoegen te moeten nemen met een tweede plaats. De volgende wedstrijd is tegen hekkensluiter AFC O18 die na 13 wedstrijden nog met lege handen staan.

Excelsior O21 verspeelt kansen op promotie tegen FC Dordrecht
Een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht O21 stond op het programma voor Excelsior O21. De eerste helft was een slechte wedstrijd van Rotterdamse zijde. Zowel op het gebied van de intensiteit en de keuzes, als de uitvoering. Het was ondermaats op alle gebieden. In de tweede helft leek het na vele wissels en de openingstreffer van Rayvian Job beter te gaan. Door geblunder achterin waar FC Dordrecht van profiteerde, verloor Excelsior met 2-1 van FC Dordrecht. Door de verliespartij maakt de ploeg geen kans meer op promotie naar een hogere divisie. 17 december staat de laatste wedstrijd tegen Excelsior Maassluis op de planning, maar de derde plaats is al een feit.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…