Strijdend Excelsior Vrouwen verliest van PSV

5 december 2022

In een koud Van Donge & De Roo Stadion (het was rond het vriespunt) heeft Excelsior Vrouwen de laatste thuiswedstrijd van 2022 met 1-3 verloren van PSV. Het was gezellig druk in het stadion, waar Sinterklaas met zijn Pieten ook op de tribune zat.

Veel goed verdedigend werk
Nadat Chimera Ripa in de vierde minuut voorlangs het doel van Isa Pothof schoot waren de Eindhovense dames nog een aantal keer dichtbij de openingstreffer. Eerst bracht Naomi Piqué met een geweldige sliding redding voordat Inessa Kaagman kon afronden, daarna was het Isa Pothof die zich eerst voor Joëlle Smits stortte zodat ze de pass van Senna Koeleman niet kon afronden en even later een vrije trap van Siri Worm van een meter of twintig kon tegenhouden. Na een klein half uur kwamen de gasten uit Eindhoven toch op voorsprong. Aanvoerder Mandy van den Berg kopte een hoekschop bij de tweede paal naar Siri Worm die simpel kon afronden.

Excelsior toont veerkracht
In de 37e minuut wist Pothof met een verre uittrap Dana Breewel te vinden. Zij speelde de bal over haar tegenstander heen en behield het overzicht waarna ze de bal bij Aisse Gumbs bezorgde die, ook met een wippertje, keepster Lisan Alkemade voorbij snelde en daarna de 1-1 kon binnenschuiven. Dit was ook de ruststand, omdat Piqué een vrije trap helaas net voorlangs mikte in de blessuretijd nadat Janou Levels een gele kaart kreeg na een overtreding op Iris van Bokhoven.

Ripa en Hulswit beslissen de wedstrijd
Na de theepauze waren er niet veel doelpogingen tot de 63e minuut. In die minuut was het Ripa die de score op 1-2 bracht. Zeven minuten later verschalkte ook Zera Hulswit keeper Pothof, terwijl Pothof in die korte tijd ertussen prima voor zowel Ripa als Hulswit dook om goals te voorkomen. De 1-3 voorsprong van PSV kwam niet meer in gevaar al had Senna Koeleman nog wel een overtreding nodig die haar een gele prent opleverde.

Blije gezichten
Na de wedstrijd werd het speelveld ingenomen door de jeugdige fans. De kou was totaal geen probleem om handtekeningen en selfies te scoren bij de speelsters die qua populariteit zelfs beter scoorden dan Sinterklaas en zijn Pieten. Ondanks de nederlaag waren er dus toch heel veel blije gezichten in verband met het Sinterklaasfeest van de Woudies.

Aanstaande vrijdag speelt Excelsior Vrouwen de laatste wedstrijd van het kalenderjaar tegen sc Heerenveen. De aftrap op Sportpark Skoatterwald in Friesland is in verband de wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK met anderhalf uur vervroegd naar 18.00 uur.