Excelsior onder 11 wint met 2-5 van FC Vlotbrug

23 januari 2023

Onze jeugdteams kwamen dit weekend weer in actie. Excelsior onder 11 won de stadsderby van Sparta, terwijl onder 17 en 18 genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Excelsior onder 10 ging op bezoek bij FC Vlotbrug en won met 2-5.

Excelsior onder 10 wint met 2-5 op bezoek bij FC Vlotbrug
De mannen van onder 10 speelden uit tegen FC Vlotbrug. Het eerste blokje kwam de ploeg nog niet helemaal lekker uit de startblokken. Mede door het gladde veld was het moeilijk om vaardigheden toe te passen. Desondanks wisten de mannen een goal te maken. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen zij beter in de wedstrijd. Ballen kwamen makkelijker aan en veel acties lukten, wat leidde tot enorme succesbeleving bij de spelertjes. Uiteindelijk wisten zij nog een aantal mooie teamgoals vanuit achteruit te maken, wat gezien de staat van het veld echt een compliment waard is.

Excelsior onder 11 wint uitwedstrijd tegen Sparta
Het was een leerzame voetbalmiddag, waarbij samen met Sparta leuke en nieuwe spelvormen toe te voegen. De regel was dat iedereen over de middenlijn moest zijn voor er gescoord mocht worden. Soms werd er met een kleine balletje gevoetbald in plaats van normale bal. We speelden 4x 20 in plaats van 4×15. Het eerste en tweede blokje waren de Kralingers heel slordig en onrustig in de opbouw. Desondanks kwamen we met 3-0 voor. Na een omzetting ging het veel makkelijker en behaalde de ploeg het normale niveau in het verdedigen en aanvallen. Het baltempo lag veel hoger en na balverovering werd meteen de diepte gezocht. Uiteindelijk wonnen we met 11-5 en konden terugkijken op een geslaagde dag, waarbij ook Sparta zeker complimenten verdient.

Excelsior onder 14 verloor van FC Groningen
De onder 14 verloor met 3-2 van FC Groningen, een nederlaag die de ploeg zelf over zich afriep. De ploeg was onnauwkeurig in de passing en kwam snel op een 1-0 achterstand. Na een goede aanval kwamen we aan het einde van de eerste helft terug tot 1-1. Na rust begonnen we scherper, maar door een onoplettendheid bij ons scoorden zij 2-1. Excelsior had het duel vervolgens volledig onder controle en zette Groningen op eigen helft vast. Het werd 2-2 en het leek ook 2-3 te worden. Helaas scoorde Groningen na een verkeerde pass van achteruit in de laatste minuut 3-2.

Excelsior onder 15 verliest met 1-2 van PEC Zwolle
Vooraf wisten we dat PEC Zwolle een goed middenveld heeft en dat de strijd daar beslist zou worden. De eerste helft zaten de Kralingers er kort op, waardoor Zwolle niet lekker in hun spel kwam. In balbezit probeerde Excelsior simpel op te bouwen door de as en in de laatste fase de diepte te zoeken. Dat leverde een paar goede kansen op. Helaas zorgden twee slechte momenten achterin ervoor dat Zwolle twee keer kon scoren. Kort voor rust maakte Excelsior de aansluitingstreffer. Na rust was het heel rommelig aan beide kanten. Van het combinatiespel was weinig meer over en kansen bleven uit. In de laatste 10 minuten probeerden de Kralingers nog iets te forceren, maar een 100 procent kans eindigde op de lat.

Excelsior onder 16 verliest met 2-5 van PEC Zwolle
Na een felle start kwam Excelsior onder 16 in de tweede minuut op voorsprong tegen PEC Zwolle. De tegenstander was vervolgens in de omschakeling agressiever en wist uit een aantal dieploopacties te scoren. Na een 1-3 ruststand begonnen de Kralingers fel aan de tweede helft. Het werd 2-3, maar uiteindelijk viel de 2-4. Het duel eindigde in 2-5 en Excelsior werd vooral verslagen door een slechte opbouw en matig samenspel van middenveld en verdediging in de eerste helft.

Excelsior onder 17 speelt 0-0 tegen AFC’34
AFC’34 degradeerde net als Excelsior uit de tweede divisie. Voor de winterstop werd twee keer van deze tegenstander verloren, waarbij zij vier keer scoorden vanuit een standaardsituatie. Deze keer kon het duel beide kanten op en had Excelsior genoeg kansen om te scoren. Ook kwam de ploeg een aantal keer goed weg. Uiteindelijk eindigde het duel zonder doelpunten, waarbij Excelsior een aantal verbeterpunten heeft voor komende week: aan de bal moet het beter door beter aanspeelbaar en minder slordig te zijn.

Excelsior onder 18 speelt gelijk tegen De Graafschap
Excelsior onder 18 speelde tegen De Graafschap in een nieuw systeem. De ploeg had het spel niet onder controle zoals in de eerste seizoenshelft, de opbouw verbeterde wel na rust. De Graafschap scoorde 1-0 door besluiteloosheid in de opbouw van Excelsior. In de hoge druk liet de ploeg ook te veel ruimte op het middenveld. Ook dit werd in de tweede helft beter en vanuit een goede omschakeling viel de gelijkmaker. Niet lang daarna maakte De Graafschap 2-1, waarna Excelsior de beste periode in de wedstrijd had. Het middenveld nam de controle over en de Kralingers maakten de verdiende gelijkmaker.