Excelsior Vrouwen hervat competitie met pijnlijke nederlaag

20 januari 2023

Excelsior Vrouwen heeft vrijdagavond bij de hervatting van de Azerion Eredivisie Vrouwen met 2-1 verloren van Telstar Vrouwen.

Prima eerste kwartier
Excelsior ging goed van start in het BUKO Stadion. Binnen drie minuten werd Iris van Bokhoven een kans ontnomen doordat de grensrechter buitenspel zag. Na ruim twaalf minuten kwam Excelsior toch op 0-1. Lotje de Keijzer, overgenomen van RSC Anderlecht Women, nam de bal prachtig aan a la Zinedine Zidane in zijn beste jaren en ging de combinatie aan met Dana Breewel op rechts. Toen De Keijzer de bal terugkreeg bewaarde ze de rust en het overzicht en rondde prima af in haar Eredivisie debuut voor Excelsior.

Met achterstand de rust in
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de gasten tot Isa Gomez een vreemde één twee van Isa Pothof en Naomi Piqué in de achttiende minuut genadeloos afstrafte. Gomez maakte er niet alleen 1-1 van, de gelijkmaker zorgde er ook voor dat Telstar er weer volledig in geloofde. Samya Hassani dacht in de 26e minuut de 2-1 op het scorebord te zetten, maar Pothof tikte de bal fraai over. Drie minuten later zette Hassani twee speelsters van Excelsior op het verkeerde been en was er geen houden meer aan voor Pothof en was het alsnog 2-1. Omdat er tot de rust niet veel meer gebeurde bleef het bij twee mandjes voor Telstar en eentje voor Excelsior.

Weinig gecreëerd in de tweede helft
Verder dan een schot voorlangs van de ingevallen Fleur Mol in de 56e minuut en een schotje naast het doel van de ook ingevallen Yentl van Goch kwam Excelsior niet, terwijl Pothof twee keer de winnares was tegen Hassani. Verder kreeg zij niet heel veel te doen. Zo waren Telstar en Excelsior weer erg aan elkaar gewaagd (in een oefenwedstrijd in het BUKO Stadion werd eerder 1-1 gespeeld en in de competitie werd het 2-2 op Sportpark Waalplantsoen), maar wist de thuisploeg het duel van de teams met de minste punten (beide haalden er tot deze wedstrijd vijf) te winnen.

Aanstaande dinsdag heeft Excelsior gelukkig alweer de mogelijkheid om de zure smaak van deze nederlaag weg te spoelen. Dan is de inhaalwedstrijd tegen SC Heerenveen Vrouwen op Sportpark Skoatterwald.