Excelsior Vrouwen trekt aan kortste eind tegen VV Alkmaar

27 januari 2023

Het begint een repeterend verhaal te worden maar Excelsior Vrouwen kwam vrijdagavond weer snel op achterstand, verloor wederom ongelukkig met minimaal verschil en speelsters, staf en supporters hadden alweer het gevoel dat er meer in had gezeten.

Eerste aanval raak
Bij de eerste serieuze aanval van de avond was het meteen raak. Amy Banarsie gaf een steekpass op Veerle van der Most en zij schoof de bal tussen de benen van Isa Pothof door tegen het net.

Achterstand bij rust
Nadat het Banarsie nog geen drie minuten na het eerste doelpunt wederom lukte om Van der Most weg te sturen en zij over lobte, kwam Excelsior steeds beter in het spel. Dat resulteerde in een veldoverwicht maar verder dan een schotje naast het doel na een mooie rush van Lotje de Keijzer, een afstandsschot van Lieve van Vliet en een te slap schot van Dana Breewel na een mooie combinatie via Lynn Groenewegen en Rachelle Ardon, kwam Excelsior niet.

Gretig uit de kleedkamer
Met drie wissels en wat tactische aanpassingen probeerde Richard Mank met zijn staf het team op scherp te zetten voor de tweede helft en met resultaat want de dames van Excelsior creëerde al snel in de tweede helft meerdere mogelijkheden maar Naomi Piqué schoot in het zijnet en schoten van Yentl van Goch, Fleur Mol, alweer Van Goch en nogmaals Piqué leverden geen doelpunten op.

Doeltreffende knal van afstand
De eerste de beste doelpoging van de gasten uit Alkmaar was meteen raak. Van bijna 30 meter haalde de net ingevallen Judith Roosjen uit en zij zag haar schot boven Pothof binnen vallen: 0-2.

Blijven strijden
Behalve een lob in de dak van het doel van het doel, kwam Alkmaar niet echt meer in de buurt van een doelpunt, terwijl Excelsior maar bleef pushen. Dit resulteerde in blessuretijd in een aansluitingstreffer. Puck Louwes kon het schot van Lieke de With nog keren, maar de rebound van Rachel Kleine betekende in de blessuretijd een jacht richting de gelijkmaker. Die dacht Rachel Kleine ook gemaakt te hebben, ware het niet dat de vlag van de assistent-scheidsrechter omhoog was en de treffer niet telde vanwege buitenspel.

Komende wedstrijden
Als nummer elf op de ranglijst gaat Excelsior aanstaande vrijdag op bezoek bij PEC Zwolle. De wedstrijd vindt plaats op het terrein van VV Berkum en start om 19.30 uur. Een week later, op zaterdag 11 februari 2023, komt kampioen FC Twente op bezoek in het Van Donge & De Roo Stadion. Aftrap is die dag om 16.00 uur.