Ongelukkige nederlaag Excelsior Vrouwen in Heerenveen

24 januari 2023

Excelsior Vrouwen heeft de inhaalwedstrijd tegen SC Heerenveen op Sportpark Skoatterwâld met 1-0 verloren door een zeer vroege treffer van de thuisploeg.

Snel op achterstand
Binnen twee minuten had Excelsior dinsdag op voorsprong kunnen staan. Naomi Piqué mikte een vrije trap net over. Uit de aanval vanaf de uittrap hierna maakten de vrouwen van Heerenveen 1-0. Het was Janneke Ennema die Isa Pothof omspeelde en de bal in het doel posteerde. Twee minuten later kwam Pothof wel als winnaar uit de strijd in een een-op-een met Ennema. In de zevende minuut had Nina Nijstad de hoek voor het uitzoeken om de voorsprong van de Friesen te verdubbelen, maar zij schoot over.

Geen beloning
Vanaf de achtste minuut was het veldspel van Excelsior prima, maar waar een inzet van Lotje de Keijzer in de eerste helft de paal raakte, was het vijf minuten na rust Aisse Gumbs die een voorzet van Kathelyn Hendriks over schoot. Na enkele wissels streed Excelsior voor elke meter en leek het een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. De beloning bleef echter uit, doordat de ingevallen Angela Versluis haar voet net niet tegen het leer kreeg na een voorzet van de eveneens ingevallen Rachelle Ardon. Pogingen van Ardon zelf en van Lieke de With wisten het net ook niet te doen bollen, waardoor keepster Jasmijn Rensink (vorig jaar nog keepster bij Excelsior) de nul hield en Excelsior met lege handen liet vertrekken uit Friesland.

Volgende wedstrijd
Aanstaande vrijdag speelt Excelsior Vrouwen tegen nummer voorlaatst VV Alkmaar. Dit is ook de enige tegenstander waar Excelsior dit seizoen van wist te winnen. De aftrap is om 19.30 uur op Sportpark Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel. De toegang is gratis, waardoor wij hopen dat de tribune op het terrein van Voetbalvereniging DCV goed bevolkt zal zijn bij deze wedstrijd.