Welkom bij Excelsior: Teamwerk participatiediensten

8 februari 2023

Ook dit seizoen mogen wij weer nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze plek stellen wij deze partners aan jullie voor. Vandaag: Teamwerk participatiediensten.

Teamwerk participatiediensten
Teamwerk participatiediensten is een re-integratiebedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een betaalde baan bemiddelt. ,,Onze kandidaten komen onder meer terecht bij bedrijven omdat ze een Social Return verplichting hebben (SROI), omdat ze willen voldoen aan de banenafspraak, door krapte op de arbeidsmarkt of omdat ze het gewoon gunnen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plekje binnen hun organisatie krijgen’’, vertelt Marco van Rijn van Teamwerk participatiediensten. ,,Het voordeel voor bedrijven is dat de kandidaten bij ons onder contract staan en vanuit ons worden begeleid door een jobcoach. Voor de bedrijven is er daardoor weinig risico.’’

Talentontwikkeling = Topsport
,,Wij zijn er om kandidaten te helpen en kijken vooral naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Als een bepaalde vacature bestaat uit tien taken en onze kandidaat kan zes van die taken vervullen, dan gaan we daarmee aan de slag om zowel de kandidaat als het bedrijf verder te helpen.’’ Van Rijn is met Teamwerk participatiediensten ook betrokken bij Talentontwikkeling = Topsport, het re-integratieproject van de Excelsior Foundation. Ook dit project zet zich in om jongens en meiden met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen bij hun ontwikkeling.

Betrokken
Marco van Rijn heeft als voetballer regelmatig tegen Excelsior Rotterdam gespeeld en kwam zo’n twaalf jaar geleden als medewerker van de gemeente weer in contact met de club: ,,Dat was in de tijd dat Excelsior begon met het verzorgen van trainingen op de Cruyff Courts. Uiteindelijk is daar de Excelsior Foundation uit ontstaan. Heel mooi dat we daar met Teamwerk nu bij betrokken zijn. Vorig jaar waren we aanwezig bij Excelsior – Telstar. Excelsior verloor met 4-1, maar het was toch een gezellige avond, waarna we hebben besloten om sponsor te worden. We zijn vooral betrokken bij de foundation, maar via de Businessclub kunnen wij ook bedrijven en werkzoekenden met elkaar in contact brengen.’’

Meer Business nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

vr 7 juni 2024

Slotavond van EBC op hoofdveld van Excelsior

Ook de EBC het seizoen heeft het seizoen gisterenavond afgesloten met de traditionele slotavond op het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij