Contract met assistent-trainer Ruben den Uil verlengd

7 maart 2023

Excelsior Rotterdam heeft het contract met Ruben den Uil met drie jaar verlengd. De 32-jarige Den Uil is sinds 2021 assistent-trainer van ons eerste elftal en blijft dus de komende drie seizoenen aan onze club verbonden. Den Uil gaat vanaf mei van dit jaar ook de UEFA Pro-opleiding volgen, de hoogste trainersopleiding van Nederland.

Tevreden
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Wij zijn blij dat we een getalenteerde trainer/coach als Ruben den Uil langer aan Excelsior kunnen binden. Ruben is anderhalf jaar geleden bij ons begonnen als assistent-trainer en de samenwerking bevalt van beide kanten heel erg goed. Ook heeft hij een goede klik met Marinus Dijkhuizen met wie wij eerder het contract hebben verlengd. Ook met Ruben waren we er snel uit. Beide partijen zijn tevreden over de weg die we zijn ingeslagen. Als club zijn wij blij dat Ruben ook de komende drie jaar wil bijdragen aan het opleiden van spelers voor Excelsior Rotterdam.’’

Samenwerken
Ruben den Uil heeft het zelf enorm naar zijn zin bij Excelsior en dus was de keuze om te verlengen voor hem niet moeilijk: ,,Het belangrijkste is dat je goed kunt samenwerken met de mensen waarmee je dagelijks te maken hebt. Bij Excelsior is dat zeker het geval. Met Marinus Dijkhuizen als hoofdtrainer, met technisch manager Niels van Duinen en algemeen directeur Daan Bovenberg, en natuurlijk ook met de rest van de staf. Die prettige samenwerking is voor mij heel belangrijk.’’

Raken
Een andere reden om door te willen in zijn huidige functie, zijn de ervaringen in de afgelopen twee seizoenen: ,,Toen ik hier twee jaar geleden tekende om assistent te worden van het eerste elftal was dat nieuw voor mij. Het was afwachten of ik de jongens bij een eerste elftal met mijn manier van werken net zo kon raken als jeugdspelers. Gelukkig is gebleken dat dit zo is en daarom is er voor mijn nu geen reden om iets anders te gaan doen. Ik heb het prima naar mijn zin.’’

Leergierigheid
,,Ook oudere jongens vinden het leuk om dingen te leren’’, weet Den Uil. ,,Met meer ervaren spelers heb je bovendien inhoudelijk heel andere gesprekken dan met jonge gasten. Bij de jeugd kijken spelers vooral naar de trainer, terwijl er bij een eerste elftal veel meer interactie is en dat maakt het mooi. Ook als 30-jarige ben je niet uitgeleerd en is het lekker om elke dag uitgedaagd te worden om beter te worden. Die leergierigheid is ook wat we bij Excelsior zoeken in spelers.’’

Ontwikkelen
Ook zijn eigen ontwikkeling vindt hij belangrijk en het feit dat hij binnen de staf het vertrouwen en de ruimte krijgt om zijn ideeën en creativiteit te kunnen gebruiken: ,,Ik vind het leuk om iets toe te voegen en om iets te leren, ik wil geen assistent zijn om het assistent zijn. De klik met Marinus als hoofdtrainer is daarbij natuurlijk heel belangrijk. Hij geeft mij veel vertrouwen en ruimte, en ik denk ook dat onze karakters elkaar goed aanvullen. Dankzij die manier van werken kan ik mezelf ook blijven ontwikkelen, ook straks tijdens de UEFA Pro-opleiding.’’

Eigen cultuur
Juist de manier van werken bij Excelsior spreekt hem aan: ,,Dat staat los van het niveau waarop we spelen, de manier van werken is hetzelfde als vorig jaar. We zijn binnen Excelsior Rotterdam met elkaar echt een eigen cultuur aan het bouwen met mensen die daarbij passen. Dat vind ik mooi om te zien. We willen dingen samendoen, zoeken verbinding met de maatschappij en willen ons ook onderscheiden en ontwikkelen. Door die saamhorigheid vormen we echt een community, waarmee we mooie dingen doen.’’

Gerelateerd nieuws

ma 3 mei 2021

Ruben den Uil nieuwe assistent-trainer van Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam heeft Ruben den Uil vastgelegd als assistent-trainer voor het eerste elftal. De 30-jarige Rotterdammer…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets