6.N.E.C.2639+10
7.Go Ahead Eagles2637+3

15.Excelsior2622-18
Bekijk de hele ranglijst

De stadsderby was ook vandaag helaas een prooi voor Sparta. In de eerste helft speelde Excelsior Rotterdam nog prima, maar lieten de Kralingers het na om de kansen af te maken. Na rust was een fase van elf minuten voldoende voor de gasten om de drie punten veilig te stellen.

Derbysfeer

Het was al vroeg gezellig druk in en rond het Van Donge & De Roo Stadion, waar bezoekers een stukje appelgebak van Dudok kregen, DJ Taz de sfeer opbouwde en een spectaculaire vuurwerkshow de spelers verder op scherp moest zetten. Er heerste, kortom, een echte derbysfeer in het uitverkochte stadion. Los van het belang van de punten, wilde Excelsior ook de zure late nederlaag van het uitduel rechtzetten.

Goed van start

Excelsior ging goed van start en kon na 6 minuten voetbal de eerste kans noteren. Lazaros Lamprou kwam de zestien in en zette voor, maar Nikolas Agrafiotis kon helaas niet bij de bal. Twee minuten later kregen de Kralingers een domper te verwerken. Marouan Azarkan moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Couhaib Driouech. Meteen hierna kreeg Excelsior opnieuw een kans. Siebe Horemans gooide bal voor, maar Lamprou kopte helaas naast het doel.

Ongelukkig

Een kleine 10 minuten later was het 0-1. Tobias Lauritsen zette de bal voor en Redouan El Yaakoubi werkte de bal ongelukkig in het eigen doel. Kort erna kreeg Siebe Horemans een mogelijkheid, maar hij kopte de bal recht in de handen van doelman Nick Olij. Nadat ook Sparta enkele mogelijkheden had gekregen, was de grootste kans vervolgens voor Lazaros Lamprou. Hij kon in de zestien uithalen, maar schoot hem helaas naast het doel. Vervolgens wist ook El Yaakoubi Olij niet te passeren en leken we met een achterstand de rust in te gaan.

Verzilveren

Eerst kreeg Kenzo Goudmijn nog een mogelijkheid, maar die vond Olij op zijn weg. Kort erna werd de ogenschijnlijk onpasseerbare Sparta-doelman alsnog geklopt. Nikolas Agrafiotis tikte de bal in de zestien op Couhaib Driouech en die wist deze kans wel te verzilveren. De eerste helft gaf de Kralingers vertrouwen, maar helaas was het 4 minuten na rust raak aan de andere kant. Een lange bal werd door de verdediging niet goed verwerkt en Koki Saito strafte dit af, 1-2.

Gespeeld

Deze treffer was het begin van een slechte fase van Excelsior. Binnen 11 minuten bouwde Sparta de voorsprong uit naar 1-4. Tobias Lauritsen en Bart Vriends kopten allebei een corner binnen. Met nog een half uur te gaan was het duel gespeeld. Excelsior kon nog een paar keer voor het doel van Olij komen, maar het geloof was verdwenen. Het bleef bij 1-4. Marinus Dijkhuizen kon niet anders dan concluderen dat ook vandaag het scorend vermogen ontbrak en de tegengoals te makkelijk vallen: ,,Maar we moeten ons vasthouden aan het goede spel in de eerste helft.’’