Excelsior onder 16 wint met 2-1 van NEC

20 maart 2023

Een vol weekend voor de jeugd van Excelsior Rotterdam. Zo boekte Excelsior onder 16 een prima resultaat, door in de slotfase veerkracht te tonen en met 2-1 te winnen van NEC.

Excelsior onder 10 won met 2-4 van Binnenmaas
Excelsior onder 10 ging voor de tweede keer in korte tijd op bezoek bij Binnenmaas. Het werd een sterke wedstrijd waarin jongens zowel individueel als in teamverband aan de slag zijn gegaan met de ontwikkelpunten. Voorafgaand aan de wedstrijd presenteerden de jongens in tweetallen hun plus- en kluspunten aan het team. Superpositief om te zien dat de spelers zich bewust aan het worden zijn van hun plus- en kluspunten en dit kunnen vertalen naar de wedstrijd. In de wedstrijd domineerden zij aan de bal, werd er veel in gedribbeld, en overtallen gecreëerd en uitgespeeld. Dit leidde tot supermooie aanvallen en prachtige teamgoals. Het werd uiteindelijk 2-4.

Excelsior onder 11 wint met 5-3 van CVV Zwervers
Excelsior onder 11 speelde tegen CVV Zwervers een matige wedstrijd, waarin de ploeg veel moeite had om de vrije man te vinden omdat er weinig beweging was. Ook het druk zetten kon beter. Toch wist Excelsior te scoren en werd besloten in het laatste kwart – met een 4-2 voorsprong – de focus te leggen op persoonlijke doelen. Dit ging stukken beter, maar het veldspel was niet goed genoeg. Toch werd dit duel met 5-3 gewonnen.

Excelsior onder 12 verliest 1-3 van MVV
Helaas speelde Excelsior onder 12 niet de beste wedstrijd tegen MVV Maastricht. Aan de bal waren de Kralingers erg zwak. Toen MVV snel achter elkaar scoorde, bleek het slechte spel niet meer te corrigeren. In het laatste blokje gingen de trainer/coaches puur op de mindset en positieve coaching. Dit ging al stukken beter, waardoor het een leerzame wedstrijd was voor de jongens.

Excelsior onder 13 verliest met 1-4 van NEC Nijmegen
Excelsior onder 13 had in de eerste helft tegen NEC Nijmegen veel moeite met de speelwijze van de tegenstander. Zij speelden veel door de as en voetbalden goed onder de hoge druk van Excelsior uit. Hierdoor stonden de Kralingers in de rust met 1-2 achter. In de tweede helft kwam Excelsior maar een keer voor de goal en werd de ploeg verder compleet overlopen. Er werd terecht met 4-1 verloren.

Excelsior onder 14 wint van NAC Breda
Een doordeweekse wedstrijd voor Excelsior tegen NAC Breda. Na een goede en serieuze warming-up begon de ploeg, na een aantal wedstrijden waarin zij punten lieten liggen, getergd aan de wedstrijd. In de 22e minuut maakte Nas een goede actie aan de linkerkant van het veld. Hij gaf de bal voor op Brooklynn, die hoog kwam en binnenkopte. Kort na de rust kwam Excelsior op een 2-0 voorsprong. Nas kreeg de bal van Kevin, schermde hem goed af en schoot binnen. Diep in de blessuretijd kwam NAC vanuit (weer) een standaardsituatie terug in de wedstrijd 2-1. Vlak na deze goal maakte Excelsior de 3-1, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Excelsior onder 15 verliest met 9-2 van Hollandia
Excelsior bouwde afgelopen zaterdag tegen Hollandia in de eerste helft bij vlagen prima op door de as. Helaas kwam Hollandia in de eerste omschakeling meteen op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later maakte Levi, na een dieptebal op maat van Fedde, de gelijkmaker. Er kwamen nog wat kansen, maar dankzij twee goed uitgespeelde counters ging Excelsior met 3-1 achterstand de rust in. In de tweede helft ging Excelsior over op een aanvallender systeem met wat meer risico achterin. Helaas leverde een verkeerde terugspeelbal al snel de 4-1 op. Dit was een mentale tik voor de jongens, waarna Hollandia nog een aantal keer scoorde waardoor de einduitslag op 9-2 kwam te staan.

Excelsior onder 16 wint van NEC Nijmegen
NEC begon erg goed aan de wedstrijd tegen Excelsior onder 16 en maakte goed gebruik van hun technische spelers. Hierdoor kwamen ze via counters een paar keer goed voor het doel van Excelsior. Vanaf minuut 20 nam Excelsior het heft in handen, maar kon dat niet omzetten in een doelpunt. In de tweede helft had NEC moeite met het hoog druk zetten en een wijziging in de speelwijze van Excelsior. De Kralingers kwamen dan ook snel op 1-0, maar 5 minuten voor tijd scoorde NEC uit een vrije trap de 1-1. Via een fraaie aanval kwam Excelsior in de laatste minuut in de gelegenheid om te scoren, maar onze speler werd onderuitgehaald. De toegekende penalty werd benut, waardoor Excelsior met 2-1 won. Wederom een knap resultaat van de spelers, door in de laatste fase van de wedstrijd veerkracht te tonen.

Excelsior onder 17 wint met 3-1 van Hercules
Dit weekend speelden de jongens van Excelsior onder 17 tegen Hercules. Het werd een eenzijdige wedstrijd met heel veel kansen. Helaas wisten de Kralingers deze niet te benutten. Doordat Excelsior de kansen niet afmaakte, kwam Hercules terug tot 1-1. Daarna wist Excelsior nog twee keer te scoren en wisten de Kralingers alsnog te winnen.

Excelsior onder 18 wint van FC Groningen
Excelsior onder 18 kreeg FC Groningen op bezoek. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de eerste goal weer erg belangrijk was. Dit was eerder ook het geval in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Ze wisselden in de eerste helft van 3-5-2 naar 4-3-3, waarin ze in beide systemen over de flanken wilden spelen. Dit veranderde de manier waarop Excelsior druk ging zetten. In de tweede helft had Excelsior veel meer controle. De backs speelden hoger, waardoor Excelsior meer kansen kreeg en effectiever werd in de omschakeling. Excelsior scoorde dan ook een verdiend doelpunt, waarna de wedstrijd geconcentreerd werd uitgespeeld.

Alle uitslagen van afgelopen weekend:

Meer Jeugd

ma 15 mei 2023

Excelsior onder 13 wint met 4-3 van FC Eindhoven

De beslissende fase van de competitie breekt aan, onder meer voor Excelsior onder 13. Zij speelden…

Lees meer

ma 1 mei 2023

Excelsior O11 wint stadsderby van Sparta Rotterdam

Tijdens het afgelopen weekend stonden er enkele jeugdwedstrijden op het programma voor de Excelsior Jeugdopleiding. Met…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij