6.N.E.C.2639+10
7.Go Ahead Eagles2637+3

15.Excelsior2622-18
Bekijk de hele ranglijst

De hele week was het doel duidelijk: deze wedstrijd mocht niet verloren worden. De ploeg stond op scherp en liet zien dat er niets te halen viel voor hekkensluiter SC Cambuur. Na ruim een half uur was het 4-0 en hoewel SC Cambuur na rust tegenscoorde pakte Excelsior Rotterdam dankzij de 4-1 overwinning drie heel belangrijke punten.

Positief

Na acht wedstrijden zonder overwinning voelde iedereen dat er iets moest gebeuren. Zeker tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. De hele week stond in het teken van een positieve voorbereiding op dit cruciale duel. Verschillende supporters namen op initiatief van de supportersvereniging een strijdkreet op voor de spelers en deze video werd kort voor de aftrap afgespeeld in de kleedkamer. Ook was er opnieuw vuurwerk bij de opkomst, waarmee de spelers het laatste duwtje in de rug kregen. Iedereen stond achter het team en de staf en sprak zijn of haar vertrouwen uit in een goede afloop.

Voorsprong

Gesteund door dit alles gingen de Kralingers vanaf de aftrap vol de strijd aan. De eerste kans was voor Björn Johnsen namens de gasten, maar doelman Stijn van Gassel stond in de weg. Kort erna lag de bal er alsnog in, maar wel aan de andere kant. Goed drukzetten zorgde ervoor dat Kenzo Goudmijn Excelsior al heel vroeg in het duel op voorsprong kon zetten. Binnen 5 minuten werd het nog mooier toen een voorzet van Siebe Horemans via een speler van SC Cambuur in het doel verdween, 2-0.

Alles mogelijk

De toeschouwers in het Van Donge & De Roo Stadion gingen er eens goed voor zitten, want het was duidelijk dat er meer in zat. Dat bleek, want in de 20e minuut was het opnieuw raak. Een vrije trap belandde in de zestien in de voeten van Siebe Horemans en die maakte er 3-0 van. Net over het half uur werd de voorsprong nog groter toen Lazaros Lamprou er met een heerlijke goal 4-0 van maakte. Op de tribune werden de statistieken van de grootste eredivisie-overwinningen van de Kralingers erbij gepakt, want op deze effectieve middag leek alles mogelijk.

Belangrijke punten

De gasten gaven zich nog niet gewonnen en kwam vijf minuten na rust terug tot 4-1 via Alex Bangura. SC Cambuur bleef aandringen, maar in de 67e minuut stond Van Gassel weer eens in de weg bij een doelpoging van Jamie Jacobin. Kort erna ging een dwarrelschot van Calvin Mac Intosch over het doel. Ook Excelsior kreeg nog kansen in de score te verhogen. Siebe Horemans kopte tegen de paal en kort erna ging de bal op de stip, nadat Noah Naujoks was gevloerd. Helaas schoot Nikolas Agrafiotis de bal vanaf elf meter hoog over het doel. Het mocht de pret niet drukken, want Excelsior Rotterdam pakte drie heel belangrijke punten en klom voor nu weer naar plek 15 op de ranglijst.