Excelsior Vrouwen komt helaas tekort tegen Ajax

10 maart 2023

Excelsior Vrouwen heeft vrijdagavond haar tiende nederlaag op rij geleden. Ajax was met 0-3 te sterk.

Sfeer
Een aantal fans van Excelsior zorgde op een goed gevuld Van Donge & De Roo Stadion voor een leuke sfeer. Het publiek zag weinig kansen van beide teams. In de 34e minuut werd het toch 0-1. Lisa Doorn kopte een hoekschop in, waarbij Isa Pothof redding bracht maar de bal voor de voeten van Quinty Sabajo legde. Die haalde uit en zorgde voor de openingstreffer. Vlak voor rust kreeg Dana Breewel de bal bij een goede mogelijkheid net niet over Lize Kop.

Wedstrijd snel na rust beslist
Vijf minuten na rust speelde Isa Kardinaal de bal diep op Eshley Bakker (die in de eerste helft de paal had geraakt). Zij omspeelde Pothof en maakte er 0-2 van. Na een uur spelen was het dezelfde Bakker die op aangeven van Romรฉe Leuchter de 0-3 in het doel knalde.

Verder geen doelpunten
In het laatste half uur wist Isa Pothof nog meerdere doelpogingen om de score uit te breiden te pareren. Aan de andere kant schoot de ingevallen Roos Hop net naast op aangeven van de eveneens ingevallen Aisse Gumbs.

Komende weken
Aanstaande zondag speelt Excelsior de kwartfinale in de KNVB Beker uit op PSV Campus De Herdgang tegen PSV waarna de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma staat op vrijdag 24 maart 2023.