Excelsior Vrouwen uitgeschakeld in bekertoernooi

19 maart 2023

Op bezoek bij PSV heeft Excelsior zich niet voor het tweede jaar achtereen kunnen plaatsen voor de halve finales van de TOTO KNVB-beker. Op PSV Campus De Herdgang werd met 5-0 verloren.

Nikki de Haan
Trainer Richard Mank besloot om Nikki de Haan op te stellen als keeper. De Haan was coachend goed aanwezig en wist een aantal maal goed redding te brengen. Voornamelijk verdedigende fouten in de linie voor De Haan deden Excelsior de das om. De inzet van Joëlle Smits in de 38e minuut was De Haan te machtig. Hierdoor gingen Excelsior en PSV de thee opzoeken met een 1-0 ruststand.

Wedstrijd gespeeld
Na de pauze wist PSV de score snel uit te breiden. Binnen een kwartier waren Zera Hulswit en Senna Koeleman trefzeker en stond er 3-0 op het scorebord.

Chelsea Homan
Lichtpuntje op deze zonnige zondagmiddag was de invalbeurt van Chelsea Homan na iets meer dan een uur spelen. Homan speelt normaal bij de beloften waar ze zeer regelmatig trefzeker is. Een doelpunt was Homan deze keer niet gegund maar het meeste gevaar van Excelsior kwam aanvallend gezien van haar. Daniëlle de Jong moest zowaar redding brengen op een schot van Homan. Omdat ook Aisse Gumbs haar kansje onbenut liet, ging Excelsior zonder doelpunt weer naar huis. Chimera Ripa en Esmee Brugts scoorden nog wel voor PSV waardoor de eindstand 5-0 was. In de halve finale mag PSV het in Den Haag opnemen tegen de vrouwen van ADO, terwijl de beloften van PSV thuis hebben geloot tegen FC Twente.

Volgende wedstrijd
Aanstaande vrijdag, 24 maart 2023, speelt Excelsior een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Om 19.30 uur wordt er dan gefloten voor de aftrap van deze wedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen.

Doelpunten:
Joëlle Smits 1-0
Zera Hulswit 2-0
Senna Koeleman 3-0
Chimera Ripa 4-0
Esmee Brugts 5-0

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
Nikki de Haan
Nikki Ridder
Naomi Piqué
Rachel Kleine
Lieke de With (46. Aisse Gumbs)
Stephanie Coelho Aurélio
Kathelyn Hendriks (61. Lotje de Keijzer)
Lynn Groenewegen
Britt Udink (46. Dana Breewel)
Iris van Bokhoven (61. Chelsea Homan)
Yentl van Goch

Meer Vrouwen

vr 2 juni 2023

Wendy Balfoort tekent contract bij Excelsior Vrouwen

Wendy Balfoort speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 20-jarige talentvolle aanvaller is afkomstig van…

Lees meer

do 1 juni 2023

Robine de Ridder tekent contract bij Excelsior Vrouwen

Robine de Ridder heeft haar handtekening gezet onder een contract bij Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 19-jarige…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij