Verslagen van onze jeugdteams van afgelopen weekend

13 maart 2023

De wedstrijden van Excelsior onder 12 en 15 werden afgelast dit weekend. De andere teams kwamen zaterdag of zondag wel in actie. Een overzicht van alle wedstrijden.

Excelsior O10 wint met 2-4 van SHO O11
Een wedstrijd waarin veel interessante ontwikkelingen terug te zien waren. De eerste twee blokjes werd een enorm hoog niveau gehaald, mede doordat de vaardigheid dribbelen van een goed niveau was. Hierdoor maakten de jongens veel overtallen, werd de bal snel verplaatst en kreeg SHO geen druk op ons. Kans na kans werd gecreëerd maar helaas werden deze niet omgezet in goals. In het derde blokje kwamen wij op een terechte voorsprong die na twee kleine slordigheden achter elkaar direct werd weggegeven. Voor het laatste blokje verdienden de jongens alleen maar complimenteren voor hun veerkracht. Ze bleven zich focussen op de uitvoering van de vaardigheden in plaats van meegaan in het duelleren. Hierdoor werd de wedstrijd door de jongens terecht afgesloten met een 2-4 overwinning

Sterk en dominerend O11 wint met 7-3 van FC Zoetermeer O12
Vanwege de blessure van de keeper werd besloten om verschillende spelers op doel te zetten, wat aansluit op het spelprincipe +1. De nadruk werd gelegd op de vaardigheid dribbelen en dus ook bij de keepers. Dat ging uitstekend en met super veel vertrouwen en overtuiging. De tegenstanders van FC Zoetermeer waren ook heel goed. Ze bleven opbouwen en ons onder druk zetten, waardoor de spelers tot de laatste minuut scherp moesten blijven. Complimenten voor onze spelers, die individueel echt stappen hebben gezet.

Excelsior O13 wint met 4-1 thuis van Zeeburgia O13
In de eerste helft domineerden we aan de bal en wisten we na 36 seconden al de 1-0 op het scorebord te zetten. Na een opbouw van achteruit, waarbij lef getoond werd aan de bal door een harde pass door de as te spelen, wisten we een kans te creëren en te scoren. De 2-0 ontstond uit een zelfde situatie. Zeeburgia kwam terug tot 2-1, maar nog voor rust maakten wij een derde goal. Na rust kregen we te maken met een heel hard en agressief duellerend Zeeburgia. Onze jongens hadden hier moeite mee en handelden te traag, waardoor zij constant (onnodig) in duel kwamen. De 4-1 maakten we uit een vrije trap. Daarna was het aanpassingsvermogen beter en bespeelden we grotere ruimtes met als gevolg dat we minder in de harde duels kwamen. Een leerzame wedstrijd waarin de eerste helft aan de bal erg goed was en de ploeg in de tweede helft een andere uitdaging had. Op dat laatste gebied moeten we stappen gaan zetten.

Excelsior O14 verliest (onnodig) met van 2-0 van FC Twente / Heracles
Ondanks de vele kansen die we als team kregen, lieten we het vooral in de aanval het afweten in energie in het drukzetten en aanspeelbaar zijn in de opbouw. Hierdoor kwam er in de omschakeling vaak druk op de verdediging en konden we niet op de juiste manier doorstappen. We gaven hierdoor twee vrije trappen weg met twee tegengoals als gevolg. Desondanks bleef het team zoeken naar een aansluitingstreffer. Na rust werden de voorste drie gewisseld en dat zorgde voor meer energie en beter veldspel. Helaas konden we dit, ondanks het overwicht en kansen, niet vertalen in doelpunten. Als trainersstaf aan de bak om dit te verbeteren.

Excelsior O16 wint met 3-2 van FC Groningen
In de eerste helft hadden wij veel moeite met het hoog drukzetten en de diepteballen van Groningen. Verder waren zij vooral op het middenveld sterker, waardoor zij hun aanvallers vaak konden bereiken. Wij hadden ook veel moeite met het tegenhouden van hun counteraanvallen. De ruststand was 0-1 en na rust kozen we ervoor om anders (lager en met andere spelers) druk te zetten en met een extra man op het middenveld snel de aansluiting te vinden. Dit lukte en we kwamen dan ook vrij snel weer op 1-3. De achterhoede én keeper kwamen bij ons uit O15 en zij wisten zich goed staande te houden. Complimenten aan de spelers voor de getoonde veerkracht in de tweede helft.

Excelsior O17 wint 3-1 van Excelsior Maassluis
Vandaag konden wij in de opbouw vaak de vrije man vinden door goed aanspeelbaar te zijn. In de eerste helft wisten we een keer te scoren, te weinig gezien het spelbeeld. In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien en wisten we wel twee keer te scoren. Er waren kansen op meer goals, maar helaas kregen we een goal tegen in de blessuretijd.

Excelsior O18 verliest met 2-7 van Heerenveen
We begonnen goed aan de wedstrijd – veel gevaarlijke aanvallen en we bleven defensief compact. We scoorden het eerste doelpunt met een van deze aanvallen en bleven aandringen op meer. Na een opportunistische lange bal maakten we een fout en maakten zij er 1-1 van. Direct daarna zorgde een andere fout uit een lange bal voor 1-2. De tweede helft was anders – we moesten veel veranderen met spelers die terugkwamen van een blessure. Veel simpele fouten leidden tot weer een vervelende dag.

Excelsior O21 verliest met 2-1 van VVV Venlo
De tegenstander was fysiek sterker, spelers waren vaardiger aan de bal en op middenveld en voorin hadden ze een paar wapens. We begonnen niet onaardig, paar keer geslaagd hoog druk. Vervolgens slaagde VVV erin om de vrije middenvelder te vinden in opbouw. Kansen van hun kwamen vaak vanuit de omschakeling of wanneer buitenspeler een-tegen-een stond. We moesten twee tegentreffers slikken en gingen terecht met achterstand de rust in. In de tweede helft was er een ander spelbeeld. Niet dat wij een stuk beter aan de bal waren of tactischer beter stonden, maar VVV werd slordiger en wij gingen met meer energie verdedigen en aan de bal waren wat opportunistischer. We kwamen terug tot 1-2. In slotfase hadden we misschien nog een goal kunnen maken, maar helaas.