Een elftal feiten: Vitesse - Excelsior Rotterdam

20 april 2023

Na de heerlijke overwinning op Go Ahead Eagles (2-1) staat zaterdag alweer de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. In de Arnhemse Gelredome speelt Excelsior Rotterdam dan tegen Vitesse (aftrap 21:00 uur). Het gat op de ranglijst tussen beide teams is nu 3 punten in het voordeel van Vitesse. Bij winst kan Excelsior dus naast de Arnhemmers komen. Een vooruitblik met een elftal feiten.

1. In de laatste vier wedstrijden behaalden alleen Feyenoord, PSV en Sparta Rotterdam meer punten dan de zeven van Excelsior (W2 G1 V1), dat daarmee evenveel punten behaalde als in de veertien wedstrijden daarvoor.

2. Door zeges tegen Go Ahead Eagles (2-0) en in de derby tegen NEC (4-1) won Vitesse voor de tweede keer dit seizoen twee achtereenvolgende wedstrijden, evenveel zeges als in de negen wedstrijden daarvoor (W2 G2 V5).

3. Ondanks deze goede huidige reeks zijn de Arnhemmers met 30 punten bezig aan een historisch minder seizoen. In slechts zes seizoenen lag het puntentotaal na 29 wedstrijden lager, voor het laatst in 2009-2010 (27).

4. De 4-0 nederlaag bij PSV zorgde ervoor dat Excelsior voor het eerst 9 achtereenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie verloor. Ook wachten de Kralingers al 626 minuten op een doelpunt buitenshuis, de op-drie-na langste reeks in de clubhistorie.

5. In de tweede speelronde won Excelsior thuis met 3-1 van Vitesse, waardoor de Kralingers voor één dag koploper waren van de Eredivisie. Reda Kharchouch (2) en Kenzo Goudmijn scoorden namens Excelsior, Nikolai Frederiksen deed iets terug voor Vitesse.

6. Van alle clubs die Excelsior minstens tien keer trof in de Eredivisie, wordt in uitwedstrijden gemiddeld het best gepresteerd tegen Vitesse (1,25 punten per wedstrijd), gevolgd door Heracles Almelo (1,1) en NEC (1,06).

7. Ook het aantal Kralingse doelpunten in Arnhem ligt hoger dan tegen elke andere club die Excelsior minstens 10 keer trof in uitduels (1,7 doelpunten per wedstrijd): in acht van de twaalf ontmoetingen scoorde Excelsior twee of meer goals.

8. Excelsior won vier van de voorgaande duels met Vitesse in Arnhem (G3 V5). Na drie duels zonder nederlaag in Arnhem, ging de laatste editie op 18 januari 2019 met 3-2 verloren (doelpunten van Marcus Edwards en Jerdy Schouten).

9. De ontmoeting daarvoor op 17 februari 2018 was wel prooi voor Excelsior. Luc Castaignos zette de thuisploeg binnen 2 minuten met een omhaal op een voorsprong, die ongedaan werd gemaakt door Hicham Faik en Mike van Duinen.

10. In de laatste speelronde op 15 mei 2011 maakten Vitesse en Excelsior in het Gelredome in een onderling duel uit wie play-offs tegen degradatie zou moeten spelen. Ondanks een 4-1 overwinning kwam Excelsior één doelpunt tekort, al volgde in de nacompetitie alsnog handhaving.

11. Nikolas Agrafiotis speelde in de jeugd van Vitesse en kwam tussen 2016 en 2020 uit voor de beloftenploeg van de Arnhemmers. Keeperstrainer Ronald Graafland stond tussen 2008 en 2010 onder contract bij Vitesse en kwam tot één wedstrijd in het bekertoernooi.

Reis jij met ons mee naar Arnhem?

Dit belangrijke uitduel is voor fans van Excelsior zowel met de supportersbus als met de auto te bezoeken.

De supportersbus vertrekt zaterdag om 18:15 uur vanaf het parkeerterrein van ons stadion. Tickets voor de buscombi kosten 27, 50 euro (busreis + toegangsbewijs voor de wedstrijd).

Je kunt het duel in Arnhem ook met de auto bezoeken. Je kunt dan parkeren bij het gastenvak. Een los toegangsbewijs voor de wedstrijd kost 9 euro.

Bestel nu jouw (bus)ticket via onderstaande button:

Let op: het is niet toegestaan om met openbaar vervoer af te reizen!

Elke kaart dient op naam te staan. Heb jij een kaart gehaald, maar gaat iemand anders? Geef dit dan uiterlijk vrijdag 21 april om 16:00 door.

Voor dit duel geldt een verplichting voor een Uitkaartregistratie. Deze wordt enkel toegekend aan seizoen- of clubkaarthouders. Ben je wel in bezit van één van beide, maar heb je nog geen uitkaartregistratie? Stuur dan een mail naar ticketing@excelsiorrotterdam.nl.

Meer Nieuws

zo 1 oktober 2023

Excelsior pakt winst tegen Sparta in absolute slotfase!

In de dying seconds van de stadsderby tegen Sparta was het Troy Parrett die het uitverkochte…

Lees meer

vr 29 september 2023

Julian Baas over de stadsderby van zondag tegen Sparta

Zondag staat de stadsderby tussen Excelsior Rotterdam en Sparta op het programma. De aftrap in het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets