6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam pakte op eigen veld drie heel belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles. In een heerlijk duel knokten de Kralingers zich naar een 2-1 overwinning. De doelpunten in het kolkende Van Donge & De Roo Stadion werden gemaakt door Couhaib Driouech en Julian Baas.

Positieve punten

Marinus Dijkhuizen zei het vorige week al. Ondanks de 4-0 nederlaag bij PSV waren er genoeg positieve punten waaruit vertrouwen geput kon worden. Tegen Go Ahead Eagles kreeg hij zijn gelijk. De Kralingers knokten, met name in de tweede helft, als รฉรฉn team om de drie zo belangrijke punten over de streep te trekken. Het bomvolle stadion voelde dat goed aan en stond de gehele wedstrijd luidkeels achter de ploeg.

Motivatie

Aangemoedigd door een motivatievideo ingesproken door vier oud-spelers die weten wat het is om met Excelsior in de Eredivisie te overleven (Jeff Stans, Tom van Weert, Nigel Hasselbaink en Ali Messaoud), begonnen de Kralingers aan het duel. Dat deed Excelsior zonder Sven Nieuwpoort, die nog niet hersteld was van zijn blessure die hij opliep tegen PSV. Marouan Azarkan keerde wel terug in de basisopstelling.

Mogelijkheid

De eerste mogelijkheid was voor de gasten, maar gelukkig voor de Kralingers zat er nog net een been tussen voordat Omobolaji Adekanye echt kon uithalen. Excelsior creรซerde aanvankelijk weinig kansen. Een schot van Couhaib Driouech verdween in de handen van doelman Jeffrey de Lange, terwijl Siebe Horemans in het zijnet schoot. De grootste mogelijkheid was na een klein half uur voor Lazaros Lamprou. Helaas kon hij net niet bij de voorzet van Kenzo Goudmijn.

Dreigend

Zeven minuten later spatte een vrije trap van Julian Baas tegen het aluminium. In de slotfase van de eerste helft was het Go Ahead Eagles dat een paar keer dreigend kon worden. Stijn van Gassel stond succes van Mats van Deijl in de weg, terwijl Finn Stokkers de bal tot twee keer toe over het doel schoot.

Openingstreffer

Na rust kwam Excelsior fel uit de kleedkamer en het doorjagen resulteerde in de 54e minuut in de openingstreffer. Go Ahead Eagles verspeelde de bal, waarna Lazaros Lamprou kon voorzetten waar Kik Pierie probeerde met een hakje af te ronden. Dat lukte niet, waarna de bal doorschoot en voor de voeten belandde van Couhaib Driouech. Die aarzelde niet en rondde behendig af.

Binnen

Helaas konden de Kralingers niet lang genieten van de voorsprong. Een paar minuten later kreeg Excelsior de bal niet weg na een corner, waarna Willum Willumsson de 1-1 kon maken. Gelukkig was het weer een paar minuten opnieuw raak voor Excelsior. Een schot van Kenzo Goudmijn werd geblokt, maar de bal belandde voor de voeten van Julian Baas en die schoot hem heerlijk binnen.

Spannend

Het bleef daarna enorm spannend, maar de Kralingers knokten zich naar de eindstreep. De ingevallen Reda Kharchouch had de 3-1 op zijn schoen toen hij alleen op het doel af mocht, maar hij wist niet af te ronden. Aan de andere kant tikte Stijn van Gassel een schot uit de hoek, waardoor het bij 2-1 bleef en het feest in het Van Donge & De Roo Stadion losbarstte.