Excelsior O16 wint verre uitwedstrijd van FC Groningen O16

24 april 2023

Na een weekend bomvol jeugdvoetbal blikken wij terug op de Excelsior Jeugdopleiding teams die in actie kwamen. Met onder meer verre uitwedstrijden voor de O15 en O16.

Excelsior O10 speelt gelijk in stadsderby
Voor de Excelsior O10 van trainer Renzo Garcia Bastidas stond de stadsderby tegen Feyenoord O11-3 op het programma. Tegen de stadsgenoot werden uiteindelijk de punten gedeeld. Het eindigde op het sportpark Woudestein in 2-2. Een leuke aantrekkelijke wedstrijd waarin Feyenoord in het eerste blok effectief met de kansen omging. Een terechte 0-2 voorsprong vloeide daaruit voort. Echter, de O10 kwam sterk terug dankzij het mooie druk zetten en het domineren van het spel. Met 2 goals trokken zij uiteindelijk de stand gelijk wat tevens de eindstand bleek.

Onder 11 wint ruim van Olympia
Excelsior O11 won afgelopen weekend ruim van Olmypia O12. Met misschien wel het beste voetbal van het gehele seizoen vaagde de Kralingse jeugdspelers de Goudse evenknie van de mat. Het werd maar liefst 9-1 in Gouda. Met een ruim overwicht in het spelbeeld vertaalde de jongens van Haitam Ouali dat in veel goals. Met aantrekkelijk positiespel waarbij het baltempo hoog was bleken zij veel te sterk zijn op de zaterdag.

Roda JC O12 te sterk voor Excelsior O12
Op zondag was Roda JC O12 te sterk voor de Excelsior O12 op het eigen sportpark Woudestein. Met een 1-3 overwinning keerde zij huiswaarts naar het verre Limburg. Voor trainer Justin van der Roest en zijn boys resteert er niks anders dan de rug rechten, lering uit de wedstrijd te trekken en er volgende wedstrijd weer te staan.

Excelsior O13 onderuit in Amsterdam
Voor Excelsior O13 was het een minder weekend. Het elftal van trainer Robbert Renirie verloor met 2-0 uit bij Zeeburgia. Met opgeheven hoofd verloren zij van de Amsterdamse leeftijdsgenoten. Dankzij een vroege achterstand liepen zij al vroeg achter de feiten aan. Echter, draaide de mannen het spelbeeld volledig om en kregen meer grip op de wedstrijd. Wel was het zo dat de tegenstander gevaarlijk was middels dieptepasses. Een recept wat uiteindelijk ook de verlossende 2-0 inleiden voor de tegenstander.

O14 wint met mooie cijfers van FC Twente/Heracles Academie
In een stralende ochtendzon stond er voor Excelsior O14 een verre uitwedstrijd op het programma. Tegen de FC Twente/Heracles Academie werd er met 0-3 gewonnen. Dankzij strijdlust, goed druk zetten en mooi veldspel was er in de eerste helft een voorsprong. Met een 0-1 rust in het achterhoofd werd er uiteindelijk in de tweede helft uitgelopen naar een 0-2 en 0-3 stand.

Onder 15 en Fortuna Sittard delen de punten
Met een 1-1 puntendelingen tegen de Limburgers heroveren de mannen van Mathijs Kreugel de derde plek in de competitie. Dankzij een geslepen speelstijl van de ploeg uit Sittard kwamen zij op voorsprong na 5 minuten. Echter werd er niet bij de pakken neergezeten en stond er 10 minuten later een gelijke stand op het scoreboard. In het restant van de wedstrijd werd het spel gedomineerd door de ploeg uit Rotterdam, maar wilden de bal het net niet vinden. Dankzij een goede (rest)verdediging werd er wel een belangrijk punt overgehouden aan het duel waardoor het ongekend spannend blijft in de competitie.

FC Groningen O16 is een prooi voor Excelsior O16
Een heerlijke prestatie voor trainer Aden Mohamed en zijn boys van de O16. Dankzij een positief agressieve houding en goed vertoond spel werd er met veel initiatief, lef en overtuiging gevoetbald in Groningen. Na een heerlijke openingsfase kwamen zij al snel op 0-1 en liep dat zelfs nog voor rust uit naar 0-2. In de tweede helft kon er dankzij nog meer overtuiging ook nog de 0-3 bij worden geschreven. Dankzij een kleine slippertje werd het nog best snel 1-3, maar dat werd volwassen weer omgedraaid naar een 1-4 voorsprong. In de slotfase werd het nog 2-4 waarna de wedstijd gedegen werd uitgespeeld en ging er op de zaterdag toch echt iets boven Groningen. Excelsior O16.

Excelsior O17 deelt punt met Excelsior Maassluis
In Maassluis speelde de mannen van trainer Roberto Escudero met 1-1 gelijk. Op Sportpark Dijkpolder was het een fysiek duel met weinig voetbal. Het spelbeeld resulteerde ook in weinig kansen voor beide ploegen, echter wisten zij wel beide te scoren uit een van de sporadische mogelijkheden. Wel had zijn ploeg kansen op meer, maar datzelfde gold ook voor de tegenstander. Voor zijn ploeg resteren er nog twee belangrijke wedstrijden.

Excelsior O18 onderuit bij FC Den Bosch
Voor de Excelsior O18 van Jonathon Fairbairn werd de uitwedstrijd bij FC Den Bosch vlak voor tijd verloren. In een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Excelsior in de openingsfase nadrukkelijk het initiatief en veel aan de bal was, loerde FC Den Bosch juist op de counter. Vlak voor rust kwam het elftal wel achter dankzij een curieus buitenspeldoelpunt van de Bosschenaren. Met een 1-0 ruststand was het spelplan duidelijk. De aanval zoeken en het betere van het spel doorzetten. Dat resulteerde uiteindelijk dankzij een goede teamgoal in de 1-1. Hierna werd er doorgedrukt en was het momentum aan de kant van Excelsior, maar helaas was het wederom Den Bosch wat toesloeg uit een vrije bal. Het was de vrijlopende middenvelder die knap de 2-1 op het scoreboard kopte en zodoende een nederlaag toekende aan Excelsior.

Excelsior O21 wint knap van Alphense Boys O21
Het hoogste jeugdelftal van Excelsior Rotterdam wist knap met 1-2 te winnen bij Alphense Boys. In Alphen aan de Rijn werd er met knap teamspel en vechtlust hard geknokt voor een overwinning. Daardoor konden de mannen van hoofd jeugdopleidingen Rogier Veenstra drie punten bijschrijven.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…