Excelsior onder 15 wint met 5-2 van FC Volendam

17 april 2023

Veel jeugdteams kwamen dit weekend in actie. Excelsior onder 11 eindigde als vierde van de 48 deelnemers tijdens een toernooi in Duitsland. De onder 21 won met 3-1 van FC Dordrecht. Ook verschillende andere teams kwamen in actie.

Excelsior onder 10 wint bij Hekelingen
Excelsior onder 10 begon matig aan de wedstrijd en haalde niet het niveau dat ze normaal kunnen halen. De ploeg kreeg veel weerstand, met name door het veld en een tegenstander die ervoor koos om alle ballen hoog weg te schieten. Het spel was hierdoor enorm rommelig en de jongens kwamen veel in de duels, wat met een jaar leeftijdsverschil, best zwaar is. Gelukkig herpakte Excelsior zich en waren het tweede en derde blokje van een hoog niveau. De Kralingers zetten veel meer druk op de bal, bleven uit de duels en kwamen veel meer aan voetballen toe. Er werd volop gecombineerd wat leidde tot mooie teamgoals en een 0-7 score als eindstand.

Excelsior onder 13 verliest van De Graafschap
Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper De Graafschap, op het programma. Het werd een moeilijke wedstrijd voor de Rotterdammers. Zeker in de eerste helft speelde de wedstrijd zich vooral op de helft van de Kralingers af. Hierdoor was het bij rust 2-0 voor De Graafschap. Na de rust ging Excelsior beter spelen, ondanks de vele spelers uit onder de 12. In eerste instantie stond Excelsior nog onder druk, maar na ongeveer 20 minuten in de tweede helft wisten de Rotterdammers de aansluitingstreffer te maken. Hierna kreeg de ploeg nog 2 grote kansen, maar deze werden niet verzilverd. Hierdoor bleef het bij 2-1 voor De Graafschap.

Excelsior onder 14 verliest van Vitesse
Excelsior onder 14 speelde zaterdag tegen Vitesse. De Kralingers begonnen de wedstrijd goed en domineerden de eerste 25 minuten. Toch was de ploeg verdedigend niet volledig bij de les. Hierdoor wist Vitesse met 2-0 voor te komen. Na de rust scoorde Vitesse ook snel de 3-0. Hierna gingen de Kralingers beter spelen en wisten ze al snel terug in de wedstrijd te komen. Het werd zelfs 3-2. Helaas viel de ploeg vervolgens terug in het spel van voor de 3-0 en werd het 5-2 voor Vitesse.

Excelsior onder 15 wint van FC Volendam
Excelsior onder 15 speelde tegen FC Volendam, de nummer 2 van de competitie. Door hoog druk te zetten kwam de ploeg goed in zijn spel en wist Volendam vast te zetten. Hierdoor kwamen zij niet in hun spel. Door deze speelstijl stonden de Kralingers voor rust al met 2-0 voor. In de tweede helft kreeg Excelsior al snel een rode kaart en de 2-1 tegen. Gelukkig bleven de Kralingers doorgaan waar ze mee bezig waren en werd de wedstrijd winnend afgesloten. Dankzij een 5-2 overwinning klimt de ploeg van plek 3 naar plek 2.

Excelsior onder 16 speelt gelijk tegen Roda JC
Excelsior onder 16 speelde tegen Roda JC. De ploeg had het moeilijk tegen de snelle aanvallers van de Limburgers en kwam hierdoor al snel op een 1-0 achterstand. Na deze goal kwam de ploeg beter in zijn spel en wist Excelsior via een mooi afstandsschot de gelijkmaker te scoren. Nog voor de rust wisten de jongens de score uit te bouwen naar 2-1. Helaas wist Roda meteen na rust de gelijkmaker te scoren. De rest van de wedstrijd bleven de kansen over en weer komen, maar wist niemand meer te scoren. Het bleef hierdoor bij 2-2.

Excelsior onder 17 verliest van Zeeburgia
Excelsior onder 17 speelde zaterdag tegen Zeeburgia. Helaas wist Excelsior deze wedstrijd niet te winnen. Ondanks vele kansen leek de ploeg op dit moment niet te kunnen scoren. Helaas lukte dit Zeeburgia wel, waardoor Excelsior opnieuw verloor. Het werd 2-1 voor Zeeburgia.

Excelsior onder 18 speelt gelijk tegen NAC Breda
Excelsior speelde afgelopen weekend tegen NAC Breda. De wedstrijd ging erg gelijk op en door goed te communiceren wist de ploeg de sterke punten van NAC, de zijkanten, in bedwang te houden. Hierdoor was de ruststand 1-1. In de tweede helft speelde Excelsior beter en dit resulteerde in een verdiende 2-1 voorsprong. Helaas gaven de jongens het in de laatste 15 minuten weg dankzij een onnodige rode kaart. Hierdoor wist NAC de gelijksmaker te maken.

Excelsior onder 12 won met 5-2 van FC Den Bosch.