Prima oefenduel Excelsior Vrouwen tegen SV Meppen

15 april 2023

Excelsior Vrouwen heeft zondag in Harderwijk een oefenwedstrijd gespeeld tegen SV Meppen. De ingelaste wedstrijd, omdat de halve finales van de KNVB Beker gespeeld werden, werd met 2-5 verloren.

Wennen
SV Meppen had twee weken geleden voor het laatst een wedstrijd gespeeld en moest ook even wennen aan de grasmat op een bijveld op Sportpark De Strokel. Na ongeveer twaalf minuten leek “SVM” toch op voorsprong te komen door de Finse Milla Punser. Het was echter Isa Pothof die voor de bal dook en redding bracht.

Minimale achterstand bij rust
Het leveren van veel strijd door Excelsior zorgde er voor dat de dames in Duitse dienst niet veel creëerden. Tegenover een schot van Kara Bathmann wat net naast de kruising naast het doel eindigde wist Anne Bhagerath bijna te verrassen met een vrije trap van zo’n 30 meter. Deze ging rakelings over. Een paar minuten voor rust werd Excelsior op achterstand gezet. Kara Bathmann kwam naar binnen en rondde deze keer wel af: 0-1. Dit was ook de ruststand.

Veel goals in de tweede helft
Een minuut of vijf na rust redde de ingevallen Nikki de Haan prima op een schot van Lisa Josten. Een minuut later was het alsnog 0-2 nadat Nikki Ridder uitverdedigde in de voeten van Milla Punser. De afronding was een koud kunstje. Excelsior rechtte de rug en kwam in de 66e minuut op 1-2. Rachelle Ardon bezorgde de bal bij Yentl van Goch en zij rondde beheerst af. Het was de aanzet tot een aantal productieve minuten. Drie minuten later was het namelijk 1-3. Sarah Abu Sabbah dribbelde behendig tussen Anne Bhagerath en Rachel Kleine richting doel en passeerde Nikki de Haan. Een minuut of vier later maakte Milla Punser haar tweede en was de stand 1-4 waarna nog geen twee minuten later Dana Breewel de bal op haar slof nam en op geweldige wijze de 2-4 binnen volleerde. Voor de statistieken maakte Anna Pollak er vanaf de strafschopstip nog 2-5 van vlak voor tijd.

Stadsderby
Al met al een prima oefenwedstrijd (die zonder grensrechters gespeeld werd) tegen een sterke tegenstander uit de Bundesliga richting de derby tegen Feyenoord aanstaande zondag om 12.15. Kaarten hiervoor zijn te koop in de ticketshop.