Excelsior O11 wint stadsderby van Sparta Rotterdam

1 mei 2023

Tijdens het afgelopen weekend stonden er enkele jeugdwedstrijden op het programma voor de Excelsior Jeugdopleiding. Met een rondje langs de velden van de Kralingse jeugd blikken wij terug op de resultaten van de O11, O12, O15 en O16.

Excelsior O11 te sterk voor Sparta O11-3
Met een overheerlijke ochtend zon stond de stadsderby tegen Sparta Rotterdam O11-3 op het programma voor de mannen van trainer Haitam Nouali op het programma. Op sportpark Woudestein beloofde het een mooie wedstrijd te worden met veel goals. Daar waar de mannen niet echt sterk uit de startblokken, rechten zij wel sterk de rug. Sparta Rotterdam kon goed mee in het tempo van de Kralingers en bleven steeds dicht in het kielzoog hangen. Met goed verzorgd voetbal vanuit achteruit werd er uiteindelijk uitgelopen op de stadsgenoot uit Rotterdam-West en werd er met 6-4 gewonnen.

Excelsior O12 te sterk voor Fortuna Sittard O12
Voor Excelsior O12 stond er de enige zondagswedstrijd van het speelweekend op het programma. In eigen huis ontvingen zijn het Limburgse Fortuna Sittard. Met leuk en verzorgd voetbal waren de mannen van hoofdtrainer Justin van der Roest uiteindelijk veel te sterk voor de ploeg uit het zuiden. Met de regie in de handen van de spelers werden de geelhemden uiteindelijk met 4-1 teruggestuurd naar Limburg.

Excelsior O15 delft onderspit tegen NAC Breda O15
Voor Excelsior O15 stond de mooie wedstrijd tegen NAC Breda O15 op het programma. Na 7 wedstrijden op rij ongeslagen te zijn, liep het in Breda tegen een nipte nederlaag op. Er werd met 2-1 verloren van de Bredase evenknie en zo zakte de mannen van Matthijs Kreugel naar plek 4 op de ranglijst. Het lukten zijn mannen de gehele wedstrijd niet om hun eigen spel te spelen en dat kwam mede dankzij het ontbreken aan fysieke kracht dankzij een aantal afwezige. Dankzij het sterke spel van de Bredaƫnaren was het toch Excelsior wat op voorsprong kwam. Dankzij een uitstekende aanval via de rechterkant werd er met een voorsprong de rust ingegaan. Na de pauze ontbrak het uiteindelijk aan fysieke duel kracht en voetbalvermogen waardoor NAC meer overwicht kreeg en dit verzilverde in een 1-1 en 2-1 voorsprong. In de slotfase werd er nog met man en macht getracht om de gelijkmaker te scoren, maar helaas mocht dat niet baten.

O16 onderuit in oefenwedstrijd tegen FC Utrecht O16
Voor de mannen van Aden Mohamed stond de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht O16 op het programma. Op Sportcomplex Zoudenbalch waren de domstedelingen met 2-1 te sterk. Een mooie partij waarin Excelsior Rotterdam de eerste helft de dominante ploeg was werd helaas niet omgezet in een overwinning. FC Utrecht kwam beter uit de kleedkamer en dwong zo een winstpartij op eigen veld af. Overall konden de mannen terugkijken op een leerzame en mooie wedstrijd.

Meer Jeugd

ma 18 september 2023

Excelsior onder 14 wint met 5-2 van Alphense Boys

Een overzicht van gespeelde wedstrijden van onze jeugdteams in het afgelopen weekend: Excelsior onder 11 verliest…

Lees meer

ma 4 september 2023

Veel mooie resultaten voor Excelsiorjeugd

Voor verschillende jeugdteams stond afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dat leverde een aantal…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Aankomende wedstrijden

sc Heerenveen vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 23 september, 2023

21:00, Abe Lenstra Stadion

Tickets

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets