Excelsior onder 13 wint met 4-3 van FC Eindhoven

15 mei 2023

De beslissende fase van de competitie breekt aan, onder meer voor Excelsior onder 13. Zij speelden zelf tegen FC Eindhoven en wonnen met 4-3. Ook andere jeugdteams kwamen afgelopen weekend in actie.

Excelsior onder 10 verliest van Barendrecht
Zaterdag was de laatste competitiewedstrijd voor Excelsior onder 10 tegen Barendrecht onder 11. Excelsior begon scherp aan de wedstrijd en zette goed druk. Hierdoor kon Barendrecht niet in zijn spel komen. Excelsior kwam dan ook snel en verdiend op voorsprong. Helaas wist de ploeg de vele kansen niet om te zetten in goals. Barendrecht deed dit juist wel. Het geringe aantal kansen werden zij allemaal omgezet in goals, wat ook een compliment waard is. Hierdoor verloor Excelsior uiteindelijk de wedstrijd met 6-4.

Excelsior onder 11 wint eenvoudig van Sportlust’46
Zaterdag stond voor Excelsior onder 11 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De ploeg begon scherp en speelde goed positiespel. Dit resulteerde in veel goals. Na het tweede kwartier stond Excelsior met 6-0 voor. De jongens ging toen wat makkelijker denken, waardoor Sportlust 3 keer scoorde. De onder 11 gaf toen wat gas bij en ging weer geconcentreerd spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10-3 overwinning.

Excelsior onder 13 wint van FC Eindhoven
Voor Excelsior onder 13 stond de wedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. In de eerste 55 minuten was Excelsior de bovenliggende partij. Dit resulteerde in veel kansen en doelpunten. Hierdoor kwam de ploeg op een 4-1 voorsprong. In het laatste kwartier zakte het niveau en wist FC Eindhoven zelfs te scoren. Hierdoor werd het nog in de slotfase onnodig spannend. Uiteindelijk wist Excelsior de wedstrijd te winnen met 4-3.
Excelsior staat momenteel op de 2e plaats, wat garantie geeft voor promotie naar divisie 1. Echter heeft FC Volendam nog 2 wedstrijden te spelen en hebben zij 6 punten minder. Het doelsaldo is 8 doelpunten in het voordeel voor de ploeg uit Rotterdam.

Excelsior onder 14 wint van Vitesse
Excelsior onder 14 speelde tegen Vitesse. De Kralingers begonnen goed aan de wedstrijd en wist de wedstrijd te controleren. Hierdoor kon Vitesse alleen gevaarlijk worden vanuit standaardsituaties.
Via een goede en zuivere opbouw vanuit achter kwam Excelsior op een 1-0 voorsprong. Na de goal bleef het spelbeeld gelijk en werd Vitesse niet gevaarlijk. Hierdoor won Excelsior de wedstrijd, verdiend met 1-0.

Excelsior onder 15 verliest van FC Den Bosch
Onder 15 speelde tegen FC Den Bosch. Excelsior was dankzij goed positiespel en een hoog baltempo de bovenliggende partij. Helaas stond de verdediging twee keer niet goed, waardoor FC Den Bosch via twee counters op voorsprong kwam. Hierdoor stond het bij rust 1-3. In de tweede helft was Excelsior weer de bovenliggende partij en het werd al snel 2-3.

Excelsior onder 16 wint van FC Emmen
Afgelopen zaterdag stond voor Excelsior onder 16 de wedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Door goed te beginnen wist Excelsior snel op voorsprong te komen. Helaas kregen de Kralingers al snel de 1-1 tegen uit een corner. In de eerste helft wist Excelsior nog een goal te maken, waardoor de ruststand 2-1 was. In de tweede helft werd het snel 3-1. Hierna kwam Excelsior niet meer in de problemen en eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de onder 16.

Bekijk hieronder alle uitslagen van afgelopen weekend:

Meer Jeugd

ma 15 mei 2023

Excelsior onder 13 wint met 4-3 van FC Eindhoven

De beslissende fase van de competitie breekt aan, onder meer voor Excelsior onder 13. Zij speelden…

Lees meer

ma 1 mei 2023

Excelsior O11 wint stadsderby van Sparta Rotterdam

Tijdens het afgelopen weekend stonden er enkele jeugdwedstrijden op het programma voor de Excelsior Jeugdopleiding. Met…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij