Excelsior 3 - Fortuna Sittard 0

Excelsior speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie!

21 mei 2023

Stand 2022-2023

#GSP+/-
1.Feyenoord3482+51
2.PSV3475+49
3.Ajax3469+48
4.AZ3467+33
5.FC Twente3464+39
6.Sparta Rotterdam3459+23
7.FC Utrecht3454+5

15.Excelsior3432-39
Bekijk de hele ranglijst

We spelen ook volgend seizoen in de Eredivisie! Dankzij de ruime 3-0 overwinning op Fortuna Sittard en de zege van Feyenoord tegen FC Emmen, zijn wij verzekerd van nog een seizoen op het hoogste niveau. Dit werd na het laatste fluitsignaal uitbundig gevierd met de supporters die massaal het veld opkwamen voor een geweldig feest!

Seizoenapotheose

Er hing iets moois in de lucht op deze zondagmiddag om half drie. De laatste weken had Excelsior Rotterdam vertrouwen getankt richting de seizoenapotheose. Nu was een overwinning op Fortuna Sittard voldoende voor directe handhaving, mits landskampioen Feyenoord van FC Emmen zou winnen. Marinus Dijkhuizen prentte zijn ploeg vooraf in dat thuis van alle concurrenten was gewonnen. In andere woorden: strijden en winnen!

Achterstand

Het duurde lang voor het duel op stoom kwam. In de eerste helft moest Dijkhuizen al snel noodgedwongen aan wissel doorvoeren. Nathan Tjoe-A-On verving in de elfde minuut de geblesseerde Arthur Zagre. Er waren wat kleine kansjes aan beide kanten, maar het belangrijkste nieuws was de achterstand die Feyenoord opliep in Emmen. Het was halverwege helder dat er nog heel wat moest gebeuren voor een sprookjeseinde.

Stadion ontplofte

Na rust werd duidelijk dat Excelsior het niet voor minder dan een overwinning deed. Reda Kharchouch verving Lazaros Lamprou en er kwamen meer kansen. Toen de klok bijna op een uur stond was het raak. Kik Pierie kopte een voorzet van Marouan Azarkan binnen en het stadion ontplofte. Kort daarna was het bijna 2-0 door Couhaib Driouech, maar dat wist doelman Ivor Pandur nog te voorkomen. Tien minuten later zorgde de rappe aanvaller alsnog voor 2-0 en was het laatste verzet van Fortuna Sittard gebroken. Kenzo Goudmijn maakte er vervolgens ook nog 3-0 van.

Trots

Belangrijk nieuws kwam ook uit Drenthe, waar Feyenoord de achterstand omboog in een overwinning en dat zorgde ervoor dat Excelsior zich al in de voorlaatste speelronde verzekerde van nog een jaar voetbal in de Eredivisie. Een geweldige prestatie, die na het laatste fluitsignaal uitbundig werd gevierd. De supporters, die de promotie vorig jaar door de Haagse hooligans niet konden vieren, lieten zich dit feestje niet ontnemen. Een-voor-een klommen zij over de omheining, waardoor het hoofdveld veranderde in een grote mierenhoop van feestende mensen. En iedereen was trots op deze geweldige prestatie. Trots om Kralinger te zijn!

Interviews na afloop:

Samenvatting

Doelpunten deze wedstrijd

59. Kik Pierie 1-0
74. Couhaib Driouech 2-0
85. Kenzo Goudmijn 3-0

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Gele kaarten: Azarkan (Excelsior Rotterdam), Embalo, Cox (Fortuna Sittard)
Toeschouwers: 4.400

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel
2. Siebe Horemans
3. Kik Pierie
4. Redouan El Yaakoubi
8. Kenzo Goudmijn
10. Marouan Azarkan
12. Arthur Zagre
14. Couhaib Driouech
22. Lazaros Lamprou
23. Peer Koopmeiners
33. Julian Baas

Wissels Excelsior Rotterdam:
10. Nathan Tjoe-A-On in plaats van Arthur Zagre
46. Reda Kharchouch in plaats van Lazaros Lamprou
81. Mike van Duinen in plaats van Marouan Azarkan
88. Nikolas Agrafiotis in plaats van Couhaib Driouech
88. Sven Nieuwpoort in plaats van Kenzo Goudmijn

Meer Nieuws

za 3 juni 2023

24 feiten over het seizoen 2022-2023 van Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam kan zich opmaken voor een 24ste seizoen in de Eredivisie. Daarom blikken we in…

Lees meer

vr 2 juni 2023

Wendy Balfoort tekent contract bij Excelsior Vrouwen

Wendy Balfoort speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 20-jarige talentvolle aanvaller is afkomstig van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij