Excelsior Vrouwen poulewinnaar van AVE-toernooi

22 mei 2023

Excelsior Vrouwen heeft zaterdag een geweldige dag gehad. In een zonovergoten Zeist wist Excelsior tegen Ajax beloften, ADO Den Haag en Telstar drie keer als winnaar van het veld te stappen na 45 minuten voetbal per wedstrijd.

Beloften Ajax
Het toernooi waaraan op SC Heerenveen na (zij trokken zich terug) de nummers 5 tot en met 11 van de Azerion Eredivisie Vrouwen meedoen en de beloften van kampioen Ajax en runner-up PSV het deelnemersveld complementeren, trapte Excelsior af tegen de beloften van Ajax. In de eerste wedstrijd van drie kwartier waren de bedoelingen van Excelsior meteen duidelijk. Doelpogingen van Lieve van Vliet, Lynn Groenewegen en Kathelyn Hendriks gingen er echter in de eerste vijf minuten niet in.

Daarna kantelde het spelbeeld volledig. In de zevende minuut wist Stephanie Coelho Aurélio een Amsterdamse inzet op de lijn te keren en in de tiende minuut was het raak: Mirte van Koppen kreeg de bal voor haar voeten en mikte raak, 0-1. De storm voor beide doelen ging een beetje liggen en het was een vrije trap die de gelijkmaker bracht: Naomi Piqué mikte in de 24e minuut net buiten het strafschopgebied langs de muur in het doel. Excelsior wilde meer en kreeg dat uiteindelijk ook. Fleur Mol zette voor vanaf links en de volley van Dana Breewel trof doel. Een 2-1 overwinning is altijd fijn om een toernooi mee te starten.

ADO Den Haag
In de tweede wedstrijd was ADO Den Haag de tegenstander. In de competitie was ADO twee keer de duidelijk winnaar en in de zesde minuut kwamen zij bijna op voorsprong. Ternauwernood kon de bal van de lijn gehaald worden. In de achtste minuut waren de kansen voor Excelsior; eerst voor Kamar Laamouz na een geweldige opening van linksachter naar rechtsvoor door Yentl van Goch. Laamouz schoot rakelings voorlangs. Een paar tellen later was het Yasmine de Jong die vanaf links net over schoot. Het spel golfde op en neer, waarbij Nikki de Haan enkele keren belangrijk was door pogingen van de Haagse dames te pareren. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van Chelsea Homan die een voorzet vanaf links van Yasmine de Jong prima binnenschoot. Met een 0-1 overwinning kwam Excelsior op zes punten uit twee wedstrijden.

Telstar
De derde en laatste wedstrijd van de dag was tegen Telstar, een tegenstander waartegen Excelsior altijd minimaal gelijkwaardig was maar zowel in een oefenpotje als in de Azerion Vrouwen Eredivisie niet wist te winnen. Met een portie zelfvertrouwen, waar we bij Excelsior bekend mee zijn, walsten de roodzwarten er over heen. In de vijfde minuut opende Lynn Groenewegen op Lieve van Vliet die Dana Breewel prima bediende en Breewel maakte 1-0. Nog geen twee minuten later werd het zelfs 2-0. Deze keer was Breewel degene met de assist vanaf rechts en was de afronding van Lotje de Keijzer.

Helaas geen tweede assist voor Breewel in de twaalfde minuut toen de steekpass op Aisse Gumbs net naast werd gelobd door laatstgenoemde. Voor Telstar schoot Isa Gomez van een meter of 25 net over, waarna Excelsior weer in de aanval ging. Dit resulteerde in de 3-0 na circa twintig minuten. Een geweldige hoekschop van Anne Bhagerath werd ingekopt door Lotje de Keijzer. De krachten vloeiden weg bij Excelsior waar Telstar in de 29e minuut bijna van profiteerde. Gomez gaf de bal aan Samya Hassani. Haar inzet raakte de paal naast Isa Pothof. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd Pothof toch nog verschalkt: Lize de Vries bepaalde de eindstand op 3-1. Ondanks de late tegentreffer was het een geweldige dag voor Excelsior: negen punten uit drie wedstrijden is een geweldig resultaat.

Meer Nieuws

ma 19 februari 2024

Oud-Excelsior-speler Jan Sørensen overleden

Ons bereikte het bericht dat onze oud-speler Jan Sørensen is overleden. De Deen speelde in het…

Lees meer

ma 19 februari 2024

Excelsior onder 14 door in beker na overwinning op FC Dordrecht

Een overzicht van de verrichtingen van onze jeugdteams in het afgelopen weekend. Excelsior onder 12 wint…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets