Excelsior Vrouwen verliest laatste thuiswedstrijd van het seizoen

1 mei 2023

Excelsior Vrouwen is er niet in geslaagd om de overwinning op Feyenoord een goed vervolg te geven. In eigen stadion werd ongelukkig met 0-2 verloren van SC Heerenveen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Niet goed uit de startblokken
Excelsior startte niet goed. Al in de tiende minuut kon Janneke Ennema op Isa Pothof af. Rachel Kleine behoedde Excelsior voor een achterstand door een goed blok te zetten. Twee minuten later was de 0-1 alsnog een feit; Nayomi Buikema legde een vrije trap vanaf links panklaar voor Merel Bormans en zij faalde niet: 0-1.

Gelijkmaker blijft uit
In het restant van de tweede helft ging Excelsior op jacht naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in de 14e minuut in een lobje van Britt Udink welke net over ging en een vrije trap in de muur van Lynn Groenewegen nadat Groenewegen zelf onreglementair werd gehinderd in de 21e minuut.

Schepje bovenop
Na de thee deed Excelsior er een schepje bovenop. In het eerste kwartier na rust resulteerde dit in meerdere mogelijkheden voor de Rotterdamse dames. In de 52e minuut kreeg Aisse Gumbs haar voet niet goed tegen de bal toen ze werd aangespeeld in het strafschopgebied, drie minuten later gaf Britt Udink een voorzet over de gehele breedte op Gumbs maar kon Iris Teijema een doelpunt verhinderen waarna even later Chelsea Homan aanlegde maar verdediger Nina Nijstad wist dit schot net voor de doellijn te keren.

Oude voetbalwet
Waar Excelsior domineerde (dit deed het ook in Friesland waar na een snelle achterstand de gelijkmaker niet veel en er met 1-0 verloren werd) maar de bal niet in het doel kreeg, was het SC Heerenveen die de oude voetbalwet “als het doelpunt aan de ene kant niet valt, dan valt het aan de andere kant” effectief maakte. Kathelyn Hendriks leed kinderlijk balverlies waarna de Friesinnen de bal naar voren peerden. Zo kon Janneke Ennema op het doel van Excelsior af. In eerste instantie redde Isa Pothof nog door de bal opzij de duwen maar in tweede instantie was het een koud kunstje en verdubbelde Ennema de voorsprong van de gasten : 0-2 in de 83e minuut. Deze klap kwam Excelsior niet meer te boven.

Laatste wedstrijd
Volgende week zondag speelt Excelsior de laatste wedstrijd van het seizoen in het Bingoal Stadion. In Den Haag wordt dan om 14.30 uur afgetrapt tegen het team van vertrekkend coach Sjaak Polak.