Keeperstrainer Ronald Graafland verlengt contract met twee jaar

31 mei 2023

Ronald Graafland is ook de komende twee seizoenen actief bij Excelsior Rotterdam. De 44-jarige keeperstrainer zet zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst met de club. Graafland is al zeven jaar werkzaam als keeperstrainer bij de Kralingers.

Ervaring en kwaliteiten
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Wij zijn blij dat we Ronald nog twee seizoenen aan ons kunnen binden. Met zijn ervaring en kwaliteiten is hij een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling op het gebied van keepers. Maar hij past ook in onze visie richting de toekomst. Ronald is als speler en trainer bovendien al vijftien jaar onderdeel van Excelsior. Hij kent de club dus goed en daarom willen wij de komende twee jaar graag met hem verder bouwen.’’

Vertrouwen
,,We zijn met iets moois bezig en daar wil ik graag ook de komende twee jaar mijn bijdrage aan leveren’’, stelt Ronald Graafland zelf. ,,De hele club is in ontwikkeling en voor mij is dat ook goed. Ik heb mijn Goalkeepercoach UEFA A gehaald en wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik ben blij dat Excelsior mij de kans biedt om dat ook de komende twee jaar hier te doen. Daar spreekt vertrouwen uit. Met deze staf hebben we genoeg energie om ook volgend seizoen de Eredivisie in te gaan.’’

Ontwikkeld
Graafland werkte afgelopen seizoen met veel plezier samen met de drie keepers van Excelsior: Stijn van Gassel, Norbert Alblas en Pascal Kuiper. ,,Stijn heeft zich natuurlijk enorm goed ontwikkeld en kreeg veel lof. Na de promotie hebben we hem uitgedaagd, door hem uit zijn comfortzone te halen en op een andere manier met hem te trainen. Hij heeft dat ontzettend goed opgepakt en het is mooi om te zien hoe hij zich verder heeft ontwikkeld en zichzelf wil blijven verbeteren. Hetzelfde geldt voor de andere jongens. Het zou mooi zijn als we komend seizoen met hetzelfde groepje verder kunnen.’’

Uitdaging
,,We hebben weliswaar veel doelpunten tegen gekregen, maar na de winterstop hebben we het als ploeg veel beter gedaan. We hebben niet voor niets verschillende keren de nul gehouden. Wat dat betreft heeft het hele team zich gedurende het seizoen ontwikkeld. Het was geweldig dat we ons één speelronde voor het eind veilig konden spelen. Maar ook komend seizoen zal het weer spannend zijn, dat is nu eenmaal zo bij Excelsior. Dat is ook meteen de uitdaging voor ons allemaal.’’

Excelsior
Als doelman kwam Ronald Graafland in 2000 op huurbasis van Feyenoord naar Excelsior Rotterdam, dat hem in 2004 definitief overnam. Met Excelsior werd hij in het seizoen 2005-2006 kampioen van de eerste divisie. Via Excelsior ging hij achtereenvolgens naar Vitesse, Ajax en Feyenoord. Daarna ging hij als keeperstrainer aan de slag. Sinds 2016 vervult hij deze rol bij het eerste elftal van Excelsior.

Gerelateerd nieuws

ma 6 januari 2020

Ronald Graafland ook komende drie jaar bij Excelsior

Ronald Graafland zet zijn handtekening onder een nieuwe driejarige verbintenis met Excelsior Rotterdam. De 40-jarige Graafland…

Lees meer

do 11 januari 2018

Documentaire over Ronald Graafland op TV Rijnmond

TV Rijnmond zendt vrijdag 12 januari onze DOC ‘Vallen en opstaan’ uit over de bijzondere carrière…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets