Nederlaag voor Excelsior Vrouwen in laatste competitieduel

9 mei 2023

Excelsior heeft haar laatste competitiewedstrijd verloren in het Bingoal Stadion. ADO Den Haag wist met 2-0 te winnen onder leiding van de afzwaaiende Sjaak Polak.

Eenzijdige eerste helft
In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. De aanvalsdrift van de Haagse dames zorgde voor enorm veel druk. Het was aan de keihard werkende defensie en vooral aan keeper Isa Pothof te danken dat het bij rust maar 1-0 was voor ADO Den Haag. In de twaalfde minuut kwam Excelsior al goed weg toen een hoekschop van Liz Rijsbergen via een scrimmage bij Kayra Nelemans terecht kwam. Haar inzet raakte de paal. Een minuut of vijf later was Rijsbergen het eindstation na een pass van Chloe vande Velde. Een uiterste krachtsinspanning van Pothof zorgde voor een geweldige redding. In de 26e minuut was het wederom de keepster van Excelsior die als sterkste uit de strijd kwam; deze keer op een inzet van Jill van den Ende, die al vroeg inviel voor de geblesseerde Nikki IJzerman.

Achterstand
In de 34e minuut was daar dan toch de voorsprong voor ADO Den Haag. Een schot van Liz Rijsbergen vanaf circa twintig meter werd van richting veranderd en liet Pothof kansloos. In het restant van de eerste helft wist Bo Vonk nog het zijnet te raken, tikte Pothof een inzet van Louise van Oosten nog net over, stuitte Lysanne van der Wal op Pothof waarna de rebound op de rug van Rachel Kleine terecht kwam.

Lichtpuntje
In de tweede helft scoorde Liz Rijsbergen haar tweede doelpunt op aangeven van Lobke Loonen waarna de Haagse en Rotterdamse vrouwen het welletjes leken te vinden. Beide teams kunnen terugkijken op een teleurstellend seizoen. Het enige lichtpuntje van deze wedstrijd Aan Rotterdamse zijde was het officiële debuut van Yara Helderman voor Excelsior. Na een heel seizoen revalideren was haar invalbeurt voor Naomi Piqué (die dit seizoen een transfer naar PSV Eindhoven verdiende) een beloning voor negen maanden keihard werken om weer op het voetbalveld te kunnen en mogen staan.

Laatste plaats
Excelsior eindigt op de elfde en laatste plaats in de Azerion Eredivisie Vrouwen met acht punten uit twintig duels. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen met FC Utrecht als twaalfde toegevoegde ploeg en AZ Alkmaar in plaats van VV Alkmaar.

Doelpunten:
Liz Rijsbergen 1-0
Liz Rijsbergen 2-0

Excelsior Rotterdam Vrouwen:
Isa Pothof
Yentl van Goch (76. Fleur Mol)
Naomi Piqué (88. Yara Helderman)
Rachel Kleine
Nikki Ridder
Lieve van Vliet
Akke van den Born
Katelyn Hendriks
Britt Udink (63. Stephanie Coelho Aurélio)
Lotje de Keijzer (76. Aisse Gumbs)
Dana Breewel (63. Lynn Groenewegen)

Meer Nieuws

za 3 juni 2023

24 feiten over het seizoen 2022-2023 van Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam kan zich opmaken voor een 24ste seizoen in de Eredivisie. Daarom blikken we in…

Lees meer

vr 2 juni 2023

Wendy Balfoort tekent contract bij Excelsior Vrouwen

Wendy Balfoort speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 20-jarige talentvolle aanvaller is afkomstig van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij