Onze Esporters stranden helaas in halve finale van The Finals

11 mei 2023

Voor onze eSporters Giobundyy en Abdispelmaker stond afgelopen weekend eDivisie The Finals op het programma. Tijdens het afsluitende toernooi ging ons duo de strijd aan met regerend landskampioen Vitesse, Ajax, Feyenoord, FC Twente, FC Volendam, FC Groningen en FC Utrecht. In de jaarbeurs in Utrecht beloofde het een spannende middag te worden waarbij fanatiek werd gestreden om de prijzen, waaronder de hoofdprijs van 20.000 euro.

Reguliere seizoen
Het reguliere seizoen van de eDivisie sloot Excelsior af op plek 4. Met een periodetitel op zak was een automatische plaatsing voor de The Finals een feit tijdens onze terugkeer in de eDivisie. Dit jaar kwamen namens Excelsior eSporters Giovanni Bakhuijsen (24) en Abdirahman Hassan (22) uit. Zij werden bijgestaan door wisselspeler Mounir El Kahtoui (19) en de organisaties Azizt eSports en House of eSports NL.

Kwart finale
Afgelopen zaterdag stond dan eindelijk The Finals op het programma. In de Jaarbeurs in Utrecht stond de eerste wedstrijd op het programma tegen FC Volendam. Abdispelmaker speelde eerste leg en die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een voorsprong kwam FC Volendam helaas op gelijke hoogte en was het dus de beurt aan Giobundyy. Zijn match was een bloedstollende wedstrijd om de overwinning. Na een vroege achterstand werd er gerust met een 1-0 voorsprong voor de Volendammers. In de tweede helft wachtte dus een flinke klus klaar voor de international. Met veel passie en goed spel flikte Gio het om de klus wel te klaren en de stand om te buigen naar 1-2. Een knappe prestatie waardoor het duo doorstootte naar de halve finale.

Halve Finale
In de halve finale was regerend landskampioen Vitesse de tegenstander. Tegen de ploeg uit Arnhem was het wederom Abdi die de eerste leg mocht spelen. Een eerste leg die alles behalve goed begon. Dankzij een vroege achterstand in de 2e minuut kon hij direct in de achtervolging. Na goed spel trok hij de stand gelijk, maar zag zijn directe tegenstander vervolgens uitlopen naar een 1-3 overwinning. Wederom stond Gio dus weer voor een grote uitdaging, eentje die hij met beide handen aangreep en dat direct liet zien. Een vroege voorsprong in de tweede leg gaf Excelsior de juiste motivatie om de jacht meer te openen op de regerend landskampioen.

Na een 0-1 voorsprong en 2-3 achterstand in de rust was het tijd voor de allesbeslissende tweede helft, die dramatisch begon voor Gio. Met enig geluk creƫerde Vitesse een aanval en vergrootte de voorsprong naar 2-4. Tijd om te treuren was er niet omdat een snelle reactie nodig was. Die kwam er ook met een doelpunt van de Kralingse kant. De 3-4 betekende een spannende slotfase. Ondanks enkele grote kansen werd er net aan het kortste einde getrokken en eindigde het avontuur van Gio en Abdi in de halve finale. Winnaar Vitesse ging door naar de finale en wist daar Ajax te verslaan en de titel te prologeren.

Einde seizoen
Met een vervelend verlies in de halve finale is het seizoen afgesloten voor Excelsior in de eDivisie. Met een 3/4de plek over het gehele seizoen mogen Giovanni en Abdirahman trots zijn op hun prestaties en hebben zij Excelsior in een mooi e-daglicht gezet! Op naar meer boys!

Excelsior Gatendoek
Naast onze eSporters was ook de Excelsior Foundation aanwezig in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruwengely Albertus was samen met Fadewa verantwoordelijk voor de activiteiten tijdens The Finals. Aanwezigen konden 3 maal een poging wagen om zo veel mogelijk punten te scoren bij het Excelsior Gatendoek. De winnaar gaat er vandoor met een gesigneerd shirt van de selectie. Met de winnaar nemen wij op een later tijdstip contact op!


Meer Nieuws

za 3 juni 2023

24 feiten over het seizoen 2022-2023 van Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam kan zich opmaken voor een 24ste seizoen in de Eredivisie. Daarom blikken we in…

Lees meer

vr 2 juni 2023

Wendy Balfoort tekent contract bij Excelsior Vrouwen

Wendy Balfoort speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 20-jarige talentvolle aanvaller is afkomstig van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij