Van Donge & De Roo Stadion in middelpunt van belangstelling

5 mei 2023

Voor de tweede keer kan in het Van Donge & De Roo Stadion zondag de kampioenswedstrijd van Feyenoord worden gespeeld. Daags voor het duel in 2017 veranderde onze stadionnaam van Stadion Woudestein in Van Donge & De Roo Stadion. Dit leverde het Rotterdamse familiebedrijf destijds de nodige exposure op. Directeur Dennis de Roo vindt het leuk dat ‘hun’ stadion zondag opnieuw in het centrum van de belangstelling zal staan.

,,Het is bijzonder dat het Van Donge & De Roo Stadion voor de tweede keer sinds de naamsverandering het decor kan zijn voor het kampioensduel van Feyenoord’’, stelt Dennis de Roo lachend. ,,Maar wat ik vooral mooi vind is dat het landskampioenschap geheel door de drie Rotterdamse clubs beslist kan worden. Eerst zaterdag Sparta tegen PSV en dan zondag Excelsior tegen Feyenoord. Het is al bijzonder dat Rotterdam drie clubs heeft, maar dat die allemaal betrokken zijn bij deze ontknoping vind ik helemaal humor.’’

De keuze om zes jaar geleden de naam Van Donge & De Roo aan het stadion van Excelsior te verbinden, had volgens De Roo een duidelijke reden: ,,Wij wilden exposure, maar Excelsior past ook bij ons. Omdat het een mooie en sympathieke club is, maar ook omdat de basis van ons bedrijf in Kralingen is gelegd. Wij hebben 27 jaar ons kantoor gehad op de Oostzeedijk naast de tramremise van de RET. Daar zijn we enorm gegroeid, tot het pand te klein werd en we moesten verhuizen.’’

Terwijl Van Donge & De Roo in Kralingen was gevestigd, was Hoekzight de stamkroeg van de medewerkers van dit familiebedrijf: ,,In dat café kwamen en komen veel Excelsior-supporters, daar kwamen we dus regelmatig aan de bar mee in aanraking. We bezochten ook zelf weleens een wedstrijd en zo hebben we een band opgebouwd met de club. Daarom vinden we het mooi om onze naam aan Excelsior te verbinden en de club te steunen.’’

Vanzelfsprekend zorgde de naamswijziging destijds voor reuring en dat begrijpt voetballiefhebber De Roo als geen ander: ,,Ik snap dat Excelsior-supporters hechten aan de naam Woudestein en dat is ook geen probleem. Als bedrijf doe je dit voor je naamsbekendheid, maar zeker ook om een club financieel te helpen. Dan is het wel prettig als de naam bijvoorbeeld in media wel goed genoemd wordt. Helaas merk ik nog te vaak dat journalisten dat niet doen en dat vind ik niet netjes.’’

Bij de naamgever van ons stadion overheerst vooral trots dat het Van Donge & De Roo Stadion zondag in het middelpunt van de belangstelling staat van voetbalminnend Nederland. ,,Wij zijn ook sponsor van Feyenoord en hebben dus voor beide clubs sympathie. Ook met Sparta heb ik een band. Het beste scenario zou zijn als Feyenoord thuis tegen Go Ahead Eagles kampioen kan worden en dat Excelsior zich weet te handhaven in de Eredivisie. Dan heeft Rotterdam ook volgend seizoen weer drie clubs op het hoogste niveau.’’

Meer Business nieuws

do 1 juni 2023

Samen Business Doen: De Kreek Transport en In2Solar

De Excelsior Business Club. Voor veel ondernemers dé ideale plek om te netwerken en zaken te…

Lees meer

za 20 mei 2023

Wedstrijdsponsor #EXCFOR: Deuren Service Nederland

Deuren Service Nederland is zondag wedstrijdsponsor van ons laatste thuisduel van dit eredivisieseizoen. Ron Smit van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij