Kian Fitz-Jim heeft heel goed gevoel bij Excelsior

31 augustus 2023

Kian Fitz-Jim stond vanochtend voor het eerst op het veld bij Excelsior Rotterdam. De komst van de 20-jarige middenvelder werd gisterenavond laat bevestigd. Fitz-Jim, wiens contract bij Ajax gisteren meteen met 4 jaar werd verlengd, ziet Excelsior op dit moment als de ideale vervolgstap in zijn carrière.

Goed gevoel
Fitz-Jim keek met een goed gevoel terug op zijn eerste trainingssessie op het kunstgras van het Van Donge & De Roo Stadion. ,,Kunstgras ben ik niet echt gewend, maar het ging prima. Ik vind het sowieso fijn om hier te zijn. Ik had ook andere opties in binnen- en buitenland en heb er echt goed over nagedacht voordat ik deze beslissing nam. Uiteindelijk was het plaatje hier bij Excelsior het best en daarom ben ik nu hier.’’

Ontwikkelen
Aan het einde van het vorige seizoen had hij last van een enkelblessure. Toen het nieuwe seizoen begon wilde Fitz-Jim ondanks belangstelling van verschillende clubs voor zijn kans gaan bij Ajax, waar hij sinds 2019 speelt. ,,Samen met Ajax stelden we daarna echter snel vast dat verhuur het beste was voor mij. Nog een jaar Jong Ajax zat er niet meer in. Er waren meer clubs die interesse hadden en aan het eind kwam er nog een topclub die me wilde kopen. Daar zou ik in dezelfde situatie terechtkomen, dus spelen met het tweede en trainen met het eerste. Maar ik wil in de Eredivisie spelen, in Nederland, redelijk dichtbij huis en zo veel mogelijk minuten gaan maken. Ajax 1 blijft mijn doel en dat mijn contract met 4 jaar is verlengd, geeft aan dat zij vertrouwen hebben in mij. Maar eerst moet ik mezelf hier gaan ontwikkelen en daarna zien we wel verder.’’

Leren
Toen hij wist van de interesse uit Kralingen, nog voordat hij zelf in gesprek ging met technisch manager Niels van Duinen en hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen, wist de geboren Amsterdammer al voor 90 procent zeker dat hij naar Excelsior wilde komen. ,,Na dat gesprek wist ik het helemaal zeker. Het plan dat ze hier hebben en de richting waar de club ingaat, spreken me aan. Er wordt hier echt gevoetbald, dat bleek ook vandaag op de training. Bij Jong Ajax is dat ook zo, maar hier komen daar ook andere zaken bij kijken. Daarom denk ik dat ik hier dit jaar genoeg kan gaan leren.’’

Ideale club
Zijn ervaringen in het Van Donge & De Roo Stadion, onder meer tijdens de wedstrijd tussen Excelsior en Ajax van 19 augustus jl, spraken hem ook aan: ,,Er hangt hier altijd een leuke sfeer en ook tegen Ajax probeerde Excelsior zo veel mogelijk te voetballen, dat vind ik mooi. Het resultaat voor Excelsior (2-2) was ook prima. Excelsior is op dit moment voor mij de ideale club. Mijn doel is om hier dit jaar zo veel mogelijk wedstrijden te spelen en mezelf te ontwikkelen. Natuurlijk zal het wennen zijn om te strijden om handhaving in de Eredivisie, maar ik denk dat het voor mij een heel leerzaam jaar gaat worden en daar heb ik veel zin in.’’

Gerelateerd nieuws

wo 30 augustus 2023

Excelsior huurt middenvelder Kian Fitz-Jim van Ajax

Excelsior Rotterdam huurt Kian Fitz-Jim dit seizoen van Ajax. De 20-jarige middenvelder sluit morgen aan bij…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets