Samen Business Doen: Actos Groep en Ormer ICT

10 augustus 2023

De Excelsior Business Club. Voor veel ondernemers dé ideale plek om te netwerken en zaken te doen. Binnen dit bruisende netwerk zijn er heel veel bedrijven die elkaar vinden en sterker worden door samen te werken. Op deze plek kijken wij met deze bedrijven naar hun samenwerking. Vandaag zoomen we in op de samenwerking tussen Actos Groep en Ormer ICT.

,,Wij hebben elkaar voor het eerst gesproken tijdens een bijeenkomst van de Excelsior Business Club in Ahoy’’, vertelt Jan Willem Jongebreur van Ormer ICT. ,,We kwamen allebei al wat jaren bij de club, maar gek genoeg hadden we elkaar nooit eerder gesproken. We zaten die avond bij elkaar aan tafel en er was meteen een klik. We hebben allebei iets met duursporten en daar hebben we het over gehad. Pas later is de verdieping gekomen.’’

,,We kwamen er snel achter dat we allebei iets met detachering doen’’, vult Dannis de Redelijkheid van Actos Groep aan. ,,Wij deden toen nog geen IT-detachering, maar hebben erover gesproken of we samen iets konden doen qua aanbesteding. Het duurde even voor het daarvan kwam, maar voor die tijd zijn we elkaar wel tegen blijven komen. Vaak sport gerelateerd. We zijn dus eerst veel andere dingen gaan doen en dat vind ik ook de beste manier. Dan weet je in elk geval dat er iets is wat je bindt. Bij ons was dat de interesse in sport en dezelfde slechte humor, haha.’’

Pas vorig jaar deden ze echt samen zaken. Actos nam een ICT-bedrijf over waar Ormer ICT al mee samenwerkte. Jan Willem: ,,Van daaruit zijn we toen gaan doen wat we een aantal jaren ervoor al besproken hadden: samen een aanbesteding doen. En die hebben we gewonnen.’’

Allebei vinden zij vooral de manier waarop hun samenwerking is gegroeid mooi, namelijk: eerst rustig kijken of je elkaar leuk vindt. ,,Dat is voor mij de essentie van de Businessclub van Excelsior’’, vindt Dannis. ,,Dat je elkaar goed kunt leren kennen. En als je kijkt hoeveel bedrijven zaken doen met elkaar, dat is enorm. Terwijl niemand met visitekaartjes loopt te leuren. Dat ontstaat echt vanuit gesprekken, een klik hebben. Uiteindelijk ga je elkaar daardoor iets gunnen.’’

Ormer ICT is sinds 2013 sponsor van Excelsior. Het bedrijf helpt organisaties met het optimaliseren en professionaliseren van hun ICT. Ook gebruikt tweederde van de eredivisieclubs het door Ormer ICT ontwikkelde ticketingsysteem Tymes4. Jan Willem: ,,Ik ben sponsor geworden omdat ik voetballiefhebber ben, maar ik heb zakelijk veel aan de Excelsior Business Club gehad. Waar Excelsior zich mee onderscheidt, is dat je altijd dezelfde personen ziet. Of het nou de wedstrijden zijn, events van de Businessclub of een internationale reis. Daardoor leer je elkaar echt goed kennen en dat zorgt er dus voor dat je tot zaken kan komen. Of niet, en dat is ook goed.’’

Dannis, met Actos Groep een jaar of acht als sponsor aan de club verbonden: ,,Dat je geen zaken doet met iemand staat niet in de weg dat je het gezellig kunt hebben met elkaar bij evenementen van de Businessclub. Je kunt nog steeds genoeg raakvlakken hebben. En business kan altijd nog via-via ontstaan. Voor mij maakt dat de Businessclub van Excelsior uniek. Bijzonder is ook dat de mensen die komen in de meeste gevallen degenen zijn die de beslissingen kunnen nemen.’’

Jan Willem: ,,De sfeer is gewoon echt leuk. Er is totaal geen hiërarchie in hoe groot je bedrijf is en dat is bij andere clubs wel anders. Dan word je meer gewogen. Bij Excelsior is daar geen sprake van. Dat komt ook doordat iedereen samenkomt in dezelfde lounge.’’

Dannis: ,,Dat de sfeer zo goed en open is, komt onder meer door de mensen van de club, die iedereen er heel erg bij betrekken. De reis naar Glasgow is daar een goed voorbeeld van. Ik denk niet dat er twee mensen zijn die niet met elkaar gesproken hebben tijdens die reis. Dat zegt veel over de sfeer.’’

Zij noemen ook het voetbalteam van de EBC als voorbeeld. ,,Als wij meedoen zijn we met voorsprong de oudsten’’, lacht Dannis. ,,Verder zijn het veelal jongere ondernemers. Als we met dat team op pad zijn, gaat het nooit over werk. Dan zijn we aan het voetballen, bier aan het drinken of naar Excelsior aan het kijken. Maar als iemand later een hulpvraag heeft, komt die in de app voorbij en proberen we elkaar te helpen. Wat mij betreft een duurzamere manier van samenwerken.’’

Allebei genieten ze ook van de authentieke voetbalsfeer die ze bij Excelsior treffen. Dannis: ,,Bij Excelsior raak je echt de kern van waarom voetbal tof is. Je zit dichtbij en het is benaderbaar. En zo’n kleedkamersessie met Marinus Dijkhuizen, die uitlegt hoe hij met zijn staf werkt, waar zie je dat nou?’’

Jan Willem: ,,Het is een andere manier van netwerken, maar je leert elkaar als ondernemers wel goed kennen. Wij hebben een groepje waarmee we een eigen tafel hebben. Als ik kijk welke dwarsverbanden alleen al binnen ons clubje zijn ontstaan door Excelsior. Een enorme bron van samen business doen. Maar we hebben het vooral ook heel gezellig met elkaar.’’

Meer Business nieuws

za 30 september 2023

Wedstrijdsponsor #EXCSPA: Van Donge & De Roo

Van Donge & De Roo, ook wel bekend is DR Group, is zondag wedstrijdsponsor van onze…

Lees meer

do 28 september 2023

Geslaagde Footgolfevent van Excelsior Business Club

Op Golfbaan Seve vond woensdag onze jaarlijkse footgolfdag plaats. Ook deze editie was weer een groot…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets