Ongelukkige nederlaag in laatste oefenduel Excelsior Vrouwen

2 september 2023

Excelsior Vrouwen heeft vrijdagmiddag de laatste vriendschappelijke wedstrijd voor de competitiestart gespeeld. Op Sportcomplex Pim Muller in Haarlem werd met 4-2 verloren van Telstar Vrouwen.

Goed uit de startblokken
Excelsior startte aanvallend en creëerde al snel de eerste mogelijkheden. Sabrine Ellouzi schoot in de zesde minuut in het zijnet en Bonny Lammers stuitte een minuut later in een één-op-éénsituatie op keepster Kelly Steen van Telstar.

Op achterstand
Tegen de verhoudingen in kwam Telstar in de 17e minuut op voorsprong. Felice Hermans gaf een dieptepass vanaf net buiten haar eigen strafschopgebied naar het andere strafschopgebied waarna Lieke Vis zo op Nikki de Haan af kon lopen en de 1-0 het scorebord kon zetten.

Veerkracht
Excelsior trok meteen weer ten aanval. Nog geen minuut na de 1-0 gaf Yentl van Goch een afgemeten voorzet op het hoofd van Dana Breewel. Helaas kopte ze recht op Kelly Steen. Kort hierna kreeg Excelsior een vrije trap en moest Steen alsnog vissen. Kimberley Smit trapte de vrije trap namelijk onderkant lat in het doel. In de 25e minuut kwam Excelsior op 1-2 na een prima combinatie waarbij Chelsea Homan passte naar Sabrina Ellouzi. Ellouzi kapte een Witte Leuwin uit liet Steen kansloos.

Keeperswissel
Bij afwezigheid van Isa Pothof keepte Nikki de Haan de eerste helft en ook Floor Oussoren, vorig jaar nog bij Telstar, mocht één helft keepen. Kort na rust had Oussoren meteen een goede redding waarmee ze de gelijkmaker voorkwam. Het is goed om te zien dat er twee prima vervangers klaar staan in het geval er iets is met eerste keepster Pothof.

Tegenslag
Circa tien minuten na rust gaf Isa Gomez een voorzet op Lieke Vis. Vis liet Oussoren kansloos en maakte haar tweede treffer van de middag : 2-2. Excelsior richtte zich weer op. Een treffer leek in de maak maar het zat niet mee. Eerst weigerde de arbiter Excelsior een strafschop te geven toen Chelsea Homan de bal voor het intikken had en werd weg geduwd door Kelly Steen zonder dat de keepster naar de bal keek, waarna Homan bij haar volgende actie de bal de bovenkant van de lat liet schampen. Toen de inzet van Dana Breewel ook nog van de lijn werd gehaald, was het offensief van Excelsior ten einde.

Voetbalwet
Als je zelf niet scoort, valt het doelpunt aan de andere kant is een bekende voetbalwet die in Haarlem ook in werking trad. In de 71e minuut kon Isabelle Nottet de bal panklaar leggen voor Isa Gomez die 3-2 maakte waarna dezelfde Nottet ongeveer tien minuten voor tijd Jannette van Belen een kans gaf om niet te missen. Van Belen zette de eindstand op 4-2 waardoor Telstar, waar Nikki Ridder (verkozen tot Pro Excelsior speelster van de afgelopen twee seizoenen) haar opwachting maakte, met een goed gevoel richting de start van competitiestart gaat.

Competitiestart
Vrijdag 8 september 2023 gaat de Eredivisie Vrouwen van start. Excelsior reist af naar het AFAS Trainingscomplex voor de wedstrijd tegen AZ Alkmaar Vrouwen. Een week later komt kampioen Ajax op bezoek in het Van Donge & De Roo Stadion. Er wordt vrijdag 15 september 2023 om 19:30 uur afgetrapt.

Doelpunten:
Lieke Vis 1-0
Kimberley Smit 1-1
Sabrine Ellouzi 1-2
Lieke Vis 2-2
Isa Gomez 3-2
Jannette van Belen 4-2

Excelsior Rotterdam Vrouwen:
Nikki de Haan (46. Floor Oussoren)
Yentl van Goch (64. Fleur Mol)
Kimberley Smit
Robine de Ridder (64. Rachel Kleine)
Jikke de Raaff (64. Lieke de With)
Kim Hendriks (64. Lieve van Vliet)
Lynn Groenewegen
Sabrine Ellouzi
Bonny Lammers (64. Kathelyn Hendriks)
Chelsea Homan (64. Wendy Balfoort)
Dana Breewel

Meer Nieuws

zo 1 oktober 2023

Excelsior pakt winst tegen Sparta in absolute slotfase!

In de dying seconds van de stadsderby tegen Sparta was het Troy Parrett die het uitverkochte…

Lees meer

vr 29 september 2023

Julian Baas over de stadsderby van zondag tegen Sparta

Zondag staat de stadsderby tussen Excelsior Rotterdam en Sparta op het programma. De aftrap in het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets