Excelsior en DCV versterken samenwerking

9 november 2023

Excelsior Rotterdam en DCV uit Krimpen aan den IJssel versterken hun samenwerking. DCV wordt officieel amateurpartner van Excelsior. Beide clubs hebben elkaar gevonden in hun gedeelde toewijding aan de kwaliteit van opleiden en zien tal van overeenkomsten en dwarsverbanden tussen hun organisaties en de mensen die er actief zijn.

Een voorbeeld hiervan is Carlo de Reuver, oud profspeler van Excelsior Rotterdam en de afgelopen jaren actief als jeugdtrainer en momenteel coördinator bij de jeugd van DCV. ,,Deze nieuwe verbintenis zal resulteren in een sterkere infrastructuur voor jeugdvoetbalontwikkeling en zal jonge talenten in de regio de kans bieden om hun vaardigheden en passie voor het spel verder te ontwikkelen’’, legt Roel de Nooijer, coördinator amateurpartners van Excelsior uit.

Hoofd jeugdopleiding Rogier Veenstra vult aan: ,,Zowel Excelsior als DCV zijn vastbesloten om hoogwaardige opleidingsprogramma’s te bieden, die jonge spelers zullen helpen om hun volledige potentieel te bereiken en dat met heel veel plezier kunnen doen. Door samen te werken kunnen we onze expertise delen en een bredere basis creëren voor de ontwikkeling van jeugdvoetbal in de regio.’’

Hoofd Jeugdopleiding Yoek Kouwenhoven van DCV: ,,Wij zijn verheugd over deze samenwerking. Het delen van kennis in theorie en praktijk zal niet alleen onze eigen jeugdopleiding versterken, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van getalenteerde jonge spelers in de regio Krimpen aan den IJssel.’’

Eerder vonden beide clubs elkaar al in de samenwerking met Excelsior Vrouwen. Zo spelen de Kralingse vrouwen dit seizoen enkele van hun thuisduels in de Azerion Vrouwen Eredivisie op het hoofdveld van DCV en trainen ook de vrouwelijke beloften in Krimpen aan den IJssel. Dit vergroot niet alleen de zichtbaarheid en steun voor vrouwenvoetbal, maar biedt ook kansen voor vrouwelijke spelers om te schitteren en te groeien in de sport.

Meer amateurpartners

do 4 april 2024

Themabijeenkomst Talentherkenning op woensdag 10 april

Hoe goed zijn we eigenlijk in het herkennen van voetbaltalent? Misschien toch niet zo goed als…

Lees meer

ma 22 januari 2024

Coerver introcursus bij vv Smitshoek

In samenwerking met Coerver Coaching organiseren we op zondag 10 maart 2024 bij VV Smitshoek de…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij