Wedstrijdsponsor #EXCGRO: De Kralingse Vrienden

15 januari 2024

Traditiegetrouw zijn De Kralingse Vrienden ook dit seizoen wedstrijdsponsor van ons eerste bekerduel in eigen stadion tegen FC Groningen. De vriendengroep bestaat uit Wim van Merkensteijn (Perfect Groep), Arthur Rasenberg (ErasmusTalent), Walter Petri (Quooker) en Ruud van Wingerden (Binnenstebuiten). Al jarenlang sponsoren zij onze thuiswedstrijden in het toernooi om de TOTO KNVB Beker.

,,Het is een mooie traditie, die al veel seizoenen teruggaat’’, stelt Wim van Merkensteijn van Perfect Groep. ,,Ik weet niet precies wanneer dat is ontstaan, maar in elk geval in de periode waarin het verkopen van de wedstrijdpakketten nog niet zo snel ging als tegenwoordig. Nu staat dat bord al meteen helemaal vol, destijds bleven er altijd wat wedstrijden over. Als er dan bekerwedstrijden bij kwamen, was dat helemaal lastig. Daarom hebben wij ooit besloten om die met elkaar te nemen. Wij zijn allemaal trouwe Excelsiorfans en wilden de club hiermee extra steunen. De eerste thuiswedstrijd in een bekerseizoen is sindsdien altijd voor ons.’’

Het initiatief ontstond destijds puur omdat De Kralingse Vrienden de club wilden helpen en niet omdat zij iets bijzonders met het bekertoernooi hebben. Van Merkensteijn: ,,Al is bekervoetbal natuurlijk wel speciaal. Het blijft de kortste weg naar Europees voetbal. Je ziet regelmatig dat amateurs of lager geklasseerde clubs van grotere teams winnen. Kijk maar naar de stunt van Hercules in de afgelopen bekerronde. Een jongen waar mijn zoon nog mee heeft gevoetbald bij Sportclub Excelsior studeert nu in Utrecht. Hij woont met die jongen van Hercules die twee keer scoorde in een studentenhuis. Ze hadden daarop ingezet en dat leverde volgens mij 12.000 euro op. Dat maakt het verhaal alleen maar mooier.’’

De Kralingse Vrienden waren er ook bij toen Excelsior het in 2015 in de halve finale in het hoge noorden opnam tegen FC Groningen: ,,We verloren helaas, maar omdat we daar in een hotel zaten, gingen we na afloop nog even de stad in. Kwamen we daar een aantal spelers van Groningen tegen met wie we een biertje hebben gedronken.’’ Dit soort anekdotes horen bij bekervoetbal, vindt hij: ,,En er moet een winnaar komen en dat betekent dat een wedstrijd alle kanten op kan gaan.’’

Gevraagd naar memorabele bekerduels uit het verleden, komt Van Merkensteijn met een wedstrijd die door Excelsior werd verloren: ,,In 2011 speelden we hier tegen GVVV en verloren met 3-0. Mijn zwager is groot Excelsiorfan. Hij was die dag jarig, werd 50 en had wat mensen uitgenodigd om zijn verjaardag hier te vieren met een etentje en zo. Je kunt je voorstellen dat het geen gezellige vijftigste verjaardag werd…’’

De Kralingse Vrienden zijn bij elke bekerloting waarbij Excelsior in de koker zit, benieuwd welke wedstrijd eruit gaat rollen: ,,Het liefst heb je een zwakkere tegenstander en als het even kan thuis, omdat je normaal gesproken in eigen stadion eerder wint dan uit. Als je puur naar de ranglijst kijkt, moet onze ploeg kwalitatief beter zijn dan FC Groningen. Ik verwacht dan ook dat we morgenavond gaan winnen.’’

Meer Business nieuws

vr 9 februari 2024

Wedstrijdsponsor #EXCTWE: Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland

Ook Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland is zaterdag wedstrijdsponsor van onze thuiswedstrijd tegen FC Twente. Dit is…

Lees meer

do 8 februari 2024

Wedstrijdsponsor #EXCTWE: Deuren Service Nederland

Deuren Service Nederland is zaterdag wedstrijdsponsor van onze thuiswedstrijd tegen FC Twente (aftrap 18:45 uur). Eerder…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets