Gelijkspel voor Excelsior Vrouwen tegen Telstar (2-2)

11 februari 2024

Excelsior Vrouwen heeft de wedstrijd tegen Telstar zondagmiddag gelijkgespeeld. Na een 0-2 achterstand werd het 2-2 in het Van Donge & De Roo Stadion.

Weer snelle achterstand
In de zesde minuut besloot Samya Hassani het van afstand te proberen. Vanaf een meter of 25 raakte de bal de binnenkant van de paal: 0-1 voor Telstar. Na een geweldige steekpass van Veerle van Spijk wist Dana Breewel de buiten haar zestienmetergebied verdedigende Kelly Steen vervolgens niet te passeren. Ook de rebound van Katelyn Hendriks leverde geen gelijkmaker op. Een paar minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Isabelle Nottet gaf een voorzet vanaf links en Carolina Wolters liet het net bollen. Zo was het binnen een kwartier 0-2.

Snelle aansluitingstreffer
Ondanks de achterstand, knokte Excelsior zich terug in de wedstrijd. In de zeventiende minuut leverde dit de aansluitingstreffer op. Een hoekschop van Veerle van Spijk kwam perfect op het hoofd van Lynn Groenewegen. Met haar tweede kopdoelpunt in twee wedstrijden bracht ze de stand op 1-2. Binnen vijf minuten kreeg Excelsior vervolgens twee grote kansen op de gelijkmaker. Eerst miste Veerle van Spijk op aangeven van Dana Breewel, daarna was het Breewel zelf die de bal na een pass van Sabrine Ellouzi helemaal verkeerd raakte.

Gelijkmaker
Opnieuw uit een hoekschop mikte Lynn Groenewegen de bal in de 27e minuut met haar hoofd op doel. Kim Remeijnse kopte de bal naast, waardoor Excelsior nogmaals een corner kreeg. Deze kreeg de verdediging van Telstar niet goed weg en Yara Helderman schoot de 2-2 binnen.

Geen doelpunten meer
Na vier doelpunten in het eerste half uur, zat het publiek klaar voor een korfbaluitslag. Helaas zat dat er niet in. Er werd namelijk niet meer gescoord. Dat mocht vooral Excelsior zich aantrekken, want kansen waren er genoeg. Nog voor rust stoomde Veerle van Spijk op Kelly Steen af, maar de Telstar-keeper redde goed in de korte hoek en vlak voor rust raakte Jikke de Raaff de lat na een schot van afstand. Na rust vond Sabrine Ellouzi tweemaal Kelly Steen op haar weg naar succes. Voor Telstar raakte Samya Hassani de paal.

Uitwedstrijden
De komende periode gaat Excelsior voorlopig eerst op bezoek bij andere verenigingen. Zaterdag speelt Excelsior voor de beker bij Saestum Vrouwen 2 in Zeist. Na een vrij weekend in verband met interlands wachten de stadsderby tegen Feyenoord op Varkenoord en vervolgens de wedstrijd tegen rodelantaarndrager sc Heerenveen in Friesland. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 24 maart tegen FC Utrecht. Dan rekenen we op een vol stadion vanwege het Vrouwenvoetbal WKND. Bestel hier jouw tickets.

Optelling Excelsior Vrouwen:
Isa Pothof
Yentl van Goch
Kimberley Smit
Yara Helderman
Robine de Ridder
Jikke de Raaff
Veerle van Spijk
Lynn Groenewegen
Kathelyn Hendriks (76. Chelsea Homan)
Sabrine Ellouzi
Dana Breewel

Foto’s: Azerion Vrouwen Eredivisie

Bekijk hieronder de samenvatting van dit duel:

Meer Nieuws

wo 21 februari 2024

Ruben den Uil te gast in nieuwe Excelsior Podcast

In de Excelsior Podcast ontvangen Daan Bovenberg en Frank Vijg elke twee weken een gast. Iemand…

Lees meer

ma 19 februari 2024

Oud-Excelsior-speler Jan Sรธrensen overleden

Ons bereikte het bericht dat onze oud-speler Jan Sรธrensen is overleden. De Deen speelde in het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets