Feyenoord 4 - Excelsior 0

Excelsior na 4-0 nederlaag tegen Feyenoord de play-offs in

19 mei 2024

Stand 2023-2024

#GSP+/-
1.PSV3491+90
2.Feyenoord3484+66
3.FC Twente3469+33
4.AZ3465+31
5.Ajax3456+13
6.N.E.C.3453+17
7.FC Utrecht3450+2

16.Excelsior3429-23
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam hoopte op de laatste strohalm in de laatste speelronde van dit eredivisieseizoen. Helaas lukte het niet om de achterstand op doelsaldo ten opzichte van van RKC Waalwijk. goed te maken De Kralingers verloren met 4-0 van Feyenoord. We moeten ons nu via de play-offs zien te handhaven in de Eredivisie, te beginnen in een dubbele ontmoeting met ADO Den Haag.

Play-offs

Het duel tussen Excelsior Rotterdam en ADO Den Haag is pikant, want uitgerekend via de Hagenaars knokten de Kralingers zich na een 3-0 achterstand terug om zich uiteindelijk na een 4-4 gelijkspel en strafschoppen naar het hoogste niveau te knokken. Uitgerekend ADO Den Haag is nu de tegenstander in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie.

Positief resultaat

In de Kuip mocht Excelsior lang hopen op een positief resultaat. Halverwege was er nog niet gescoord en Feyenoord wekte aanvankelijk niet de indruk het afscheid van trainer Arne Slot per se van extra glans te willen voorzien. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Igor Paixão, die de lat raakte.

Zaken doen

Het spelbeeld veranderde na rust in rap tempo. Feyenoord leek alsnog snel zaken te willen doen en dat resulteerde al na drie minuten in de 1-0 van Gernot Trauner. Het werd meteen bijna 2-0, maar dat bleef Excelsior bespaard. De ingevallen Couhaib Driouech en Noah Naujoks kregen daarna twee kansen voor Excelsior. De gelijkmaker van Naujoks werd afgekeurd, terwijl Justin Bijlow zijn hand tegen de inzet van Driouech kreeg.

Verdampt

In Eindhoven was PSV na een achterstand tegen RKC Waalwijk inmiddels ook op weg naar een overwinning, maar Feyenoord was nog niet klaar. Ondrej Lingr maakte na ruim een uur spelen 2-0 en een kwartier voor tijd werd het 3-0 door David Hanchko. Uit een strafschop van Lutsharel Geertruida werd het ook nog 4-0, maar elke hoop op een goede afloop was op dat moment al verdampt.

Gesteund

De Kralingers kunnen zich nu gaan opmaken voor de play-offs. Daarin wacht dus eerst een dubbele ontmoeting met ADO Den Haag. Excelsior weet zich gesteund door goede resultaten en spel in de laatste weken. Als we met elkaar vertrouwen hebben in een goede afloop, moet het lukken om handhaving in de Eredivisie via de play-offs te bereiken.

Bekijk hieronder de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Doelpunten deze wedstrijd

48. Gernot Trauner 1-0
63. Ondrej Lingr 2-0
75. David Hanchko 3-0
85. Lutsharel Geertruida 4-0

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel (K)(A)
2. Siebe Horemans
4. Redouan El Yaakoubi
7. Lazaros Lamprou
9. Troy Parrott
10. Kenzo Goudmijn
12. Arthur Zagré
22. Mimeirhel Benita
23. Lance Duijvestijn
30. Derensili Sanches Fernandes
33. Julian Baas

Wissels Excelsior Rotterdam:
20. Noah Naujoks in plaats van Derensili Sanches Fernandes
46. Couhaib Driouech in plaats van Lazaros Lamprou
79. Cisse Sandra in plaats van Kenzo Goudmijn
82. Mike van Duinen in plaats van Lance Duivestijn
82. Richie Omorowa in plaats van Troy Parrott

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij