ADO Den Haag 1 - Excelsior Rotterdam 2

Excelsior wint eerste duel in play-offs van ADO Den Haag

22 mei 2024

Stand 2023-2024

#GSP+/-
1.PSV3491+90
2.Feyenoord3484+66
3.FC Twente3469+33
4.AZ3465+31
5.Ajax3456+13
6.N.E.C.3453+17
7.FC Utrecht3450+2

16.Excelsior3429-23
Bekijk de hele ranglijst

De play-offs zijn begonnen en we weten gelijk weer dat in het toetje van de competitie alles anders is dan anders. Na een slecht begin leken we even een zorgeloze overwinning te gaan boeken, maar niets bleek minder waar. Het was aan een misser van Henk Veerman in de extra tijd te danken dat Excelsior alsnog als winnaar van het veld stapte.

Billenknijpen

Het zat Excelsior sowieso niet tegen in de eerste van twee ontmoetingen met ADO Den Haag. In het eerste deel van de wedstrijd in het Bingoal Stadion kreeg de thuisploeg een aantal kansen om de score te openen. Met name bij corners was het af en toe billenknijpen voor de 400 meegereisde fans uit Rotterdam, maar gelukkig bleef Excelsior een tegentreffer bespaard.

Voorsprong

Na ruim een kwartier voetbal kwam Excelsior ineens op voorsprong. Het begon met balverlies van ADO Den Haag. Lazaros Lamprou bediende vervolgens Troy Parrott. Via de Ier kwam de bal bij Couhaib Driouech en via een Haagse been schoot hij de 0-1 achter doelman Nick Marsman. Op dat moment misschien tegen de verhouding, maar dat deerde de Kralingers uiteraard niet.

Hoop op meer

Vier minuten na de openingstreffer was het bijna 0-2 door Troy Parrott na voorbereidend werk van Lance Duijvestijn en Driouech. Helaas schoot de spits de bal over het doel. Weer vijf minuten later was het alsnog raak. Driouech bereidde voor en Lance Duijvestijn schoot de bal heerlijk binnen, 0-2. In deze fase leek Excelsior de wedstrijd in handen te hebben en mocht gehoopt worden op meer treffers.

Krankzinnig

Onder toeziend oog van onder meer oud-spelers Mats Wieffer en Nathan Tjoe-A-On werd na rust duidelijk dat het nog niet gespeeld was. Zo krankzinnig als twee jaar geleden werd het niet, maar ADO Den Haag knokte zich wel terug in de wedstrijd en Excelsior kwam nog maar weinig aan voetballen toe. Joel Ideho was 20 minuten voor tijd dichtbij de aansluitingstreffer, maar Stijn van Gassel wist de 1-2 toen nog te voorkomen.

Overwinning

Een minuut later was het alsnog raak. Het was topscorer Henk Veerman die ADO Den Haag dichterbij Excelsior bracht. Vier minuten later probeerde Daryl van Mieghem het in de korte hoek, maar gelukkig kreeg Stijn van Gassel zijn voet tegen de bal. Ook kort voor tijd moest de Excelsior-doelman twee keer reddend optreden. Net nadat Kenzo Goudmijn de bal over het doel had geschoten, kreeg Veerman namens ADO Den Haag een enorme kans op de gelijkmaker. Gelukkig voor Excelsior schoot hij de bal over het doel, waardoor dit eerste duel in een belangrijke overwinning eindigde.

Zaterdag het tweede deel, de aftrap in ons Van Donge & De Roo Stadion is dan om 20:00 uur. Seizoenkaarthouders kunnen hiervoor kaarten aanschaffen. Kijk hier voor alle ticketinformatie voor dit duel.

Bekijk hieronder de reactie van Couhaib Driouech:

Bekijk hieronder de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Bekijk hier de samenvatting van dit duel:

Doelpunten deze wedstrijd

16. Couhaib Driouech 0-1
24. Lance Duijvestijn 0-2
71. Henk Veerman 1-2

Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Gele kaarten: Gele kaarten: Van der Sande, Ideho, Asante, Waem, Esajas (ADO Den Haag), Lamprou (Excelsior Rotterdam)

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel (K)(A)
2. Siebe Horemans
4. Redouan El Yaakoubi
7. Lazaros Lamprou
9. Troy Parrott
10. Kenzo Goudmijn
12. Arthur Zagré
14. Couhaib Driouech
22. Mimeirhel Benita
23. Lance Duijvestijn
33. Julian Baas

Wissels Excelsior Rotterdam:
60. Cisse Sandra in plaats van Couhaib Driouech
85. Noah Naujoks in plaats van Lazaros Lamprou

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij