Drie speelsters Jong Excelsior maken overstap naar selectie

5 juni 2024

Drie speelsters maken de overstap van Jong Excelsior naar de selectie van Excelsior Vrouwen. Manoah van Houwelingen, Yasmine de Jong en Estelle Pereira sluiten vanaf aanstaande maandag aan bij de groep. Excelsior Vrouwen begint dan aan het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Hoofd vrouwenvoetbal Nicole Deurholt: ,,We zijn erg blij met het vastleggen van Manoah, Estelle en Yasmine. Het is mooi om te zien hoe onze eigen opgeleide talenten zich ontwikkelen en doorstromen naar het hoogste niveau. Dit onderstreept de waarde van onze jeugdopleiding en is het gevolg van onze investering in eigen talent.’’

Manoah van Houwelingen
Manoah van Houwelingen (19) is bezig aan haar vijfde seizoen bij Excelsior. Tussendoor speelde de centrale verdediger een jaartje in de Topklasse bij RVVH. ,,Daar heb ik ervaring opgedaan met het spelen tegen oudere meiden. Dat neem ik mee naar het eerste elftal hier, waar alles toch sneller en fysieker is dan bij de beloften. Ik heb afgelopen seizoen al vaak op de bank gezeten bij het eerste en ben blij dat ik nu definitief mag aansluiten. Ik hoop snel mijn debuut te kunnen maken. Veel spelen is mijn belangrijkste doel, maar ik heb er vooral ook veel zin in om mezelf te laten zien.’’

Estelle Pereira
Estelle Pereira (18) speelt als links- of rechtsbuiten en begint aan haar tweede seizoen bij Excelsior: ,,Ik ben op mijn dertiende begonnen met voetballen bij RKDEO en heb daarna twee seizoenen bij Sparta Vrouwen in de hoofdklasse gespeeld. Van Jong Excelsior ga ik nu naar de selectie. Het is dus ontzettend snel gegaan. Het is bijna niet te beseffen dat ik nu mag aansluiten bij het eerste elftal. Dat is een mooie, maar grote stap voor mij. Mijn doelen zijn minuten maken, mezelf verder ontwikkelen en aanhaken bij het eredivisieniveau. Ik heb daar ontzettend veel zin in.’’

Yasmine de Jong
Yasmine de Jong (20), die bezig is aan haar zesde seizoen bij Excelsior en richt zich komend seizoen op de linksbackpositie: ,,Ik ben doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding en ken de club dus goed. Excelsior is een fijne club, waar echt een familiegevoel hangt. Ik heb mijn eerste minuten vorig jaar al gemaakt in het eerste elftal. Ik ben heel dankbaar dat ik nu naar het eerste elftal mag. Ik ga alles geven en heel hard werken. Mijn doelstelling is heel duidelijk: ik wil een basisplaats afdwingen.’’

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij