Excelsior Rotterdam 4 - NAC Breda 1

Excelsior komt tegen NAC Breda net te kort en degradeert

2 juni 2024

Stand 2023-2024

#GSP+/-
1.PSV3491+90
2.Feyenoord3484+66
3.FC Twente3469+33
4.AZ3465+31
5.Ajax3456+13
6.N.E.C.3453+17
7.FC Utrecht3450+2

16.Excelsior3429-23
Bekijk de hele ranglijst

Het is Excelsior Rotterdam niet gelukt om zich te handhaven in de Eredivisie. In een volgepakt Van Donge & De Roo Stadion leken de Kralingers lang op weg naar een sensationele ontsnapping. Na 50 minuten voetbal was de 6-2 nederlaag in de uitwedstrijd in evenwicht gebracht. Een schot van NAC Breda bracht de gasten echter op 4-1 en daardoor viel het doek.

Aanvallende intenties

Excelsior wist wat het minimaal vier keer moest scoren om weer op 0-0 te beginnen in deze filnaleronde van de play-offs om promotie/degradatie. Met een 4-2-4 opstelling waren de aanvallende intenties van de ploeg dan ook duidelijk. Vanaf de eerste minuut was het eenrichtingverkeer richting het doel van NAC Breda in het uitverkochte Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior had veel de bal, maar wist daar in de openingsfase weinig grote kansen mee te creëren.

Voorsprong

Na 20 minuten was daar eindelijk de belangrijke openingstreffer. Troy Parrott werd weggestuurd en schoot de bal binnen. Er volgden meer kansen, van Parrott, Derensili Sanches Fernandes en Lazaros Lamprou, maar ondanks de 78 procent balbezit bleef het aanvankelijk bij slechts één doelpunt. De tweede treffer viel uiteindelijk uit een strafschop na een overtreding op Couhaib Driouech. Parrott nam plaats achter de bal en scoorde. Na voor de rust was het 3-0 via Derensili Sanches Fernandes.

Veel kracht

Excelsior leek op koers te liggen om het ‘Wonder van Woudestein’ waar te maken. Zeker toen Parrott er met zijn derde treffer van de avond 5 minuten na rust 4-0 van maakte. Iedereen ging er nu echt in geloven. Maar de remontada van Excelsior had veel kracht gekost en het werd duidelijk dat de Kralingers dit niet gingen volhouden. Na een uur was er plotseling een tegentreffer van Casper Staring, die er 4-1 van maakte. Er leek nog voldoende tijd om dit goed te maken, maar het lukte Excelsior hierna niet meer om in de juiste flow te komen.

Na 90 minuten en 3 minuten extra tijd bleef het bij 4-1, waardoor Excelsior Rotterdam na twee seizoenen was gedegradeerd uit de Eredivisie.

Doelpunten deze wedstrijd

20. Troy Parrott 1-0
35. Troy Parrott 2-0 (strafschop)
42. Derensili Sanches Fernandes 3-0
50. Troy Parrott 4-0
59. Casper Staring 4-1

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Gele kaarten: Lucassen, Staring (NAC Breda)

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel (K)(A)
2. Siebe Horemans
4. Redouan El Yaakoubi
7. Lazaros Lamprou
8. Cisse Sandra
9. Troy Parrott
10. Kenzo Goudmijn
14. Couhaib Driouech
22. Mimeirhel Benita
30. Derensili Sanches Fernades
33. Julian Baas

Wissels Excelsior Rotterdam:
81. Richie Omorowa in plaats van Cisse Sandra
86. Jacky Donkor in plaats van Derensili Sanches Fernandes
86. Mike van Duinen in plaats van Lazaros Lamprou

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij