Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

8 juni 2024

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van KAA Gent, dat uitkomt op het hoogste niveau in België. Daar was ze tweede keeper en speelde ze haar wedstrijden in het beloftenteam. Met Excelsior Vrouwen zal ze straks voor het eerste op het hoogste niveau in Nederland spelen.

Hoofd vrouwenvoetbal Nicole Deurholt: ,,Met Anouk voegen we een talentvolle keeper aan onze selectie toe. Zij heeft de afgelopen vijf seizoenen veel ervaring opgedaan in België bij KAA Gent. Ze speelde haar wedstrijden vooral in het beloftenteam en is nu vastbesloten om zichzelf te laten zien in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Bij Excelsior Vrouwen krijgt ze de kans om voor het plekje onder de lat te vechten.”

,,Na mijn periode in België was ik nu op zoek naar een nieuwe uitdaging’’, vertelt Anouk van der Klooster. ,,Ik heb hier een aantal gesprekken gehad. Ik had meteen een goed gevoel bij de manier waarop de trainer wil gaan spelen, met durf en lef. Dat spreekt mij wel aan. Ook wilde ik graag naar de Eredivisie, dus ik ben heel blij mee deze kans. Ik heb veel zin om bij Excelsior Vrouwen aan de bak te gaan.’’

Anouk voetbalt al sinds haar zesde. Aanvankelijk was ze aanvaller, maar gaandeweg ging ze qua positie in het veld steeds verder naar achteren. Vanaf haar twaalfde stond ze afwisselend in het veld en op het doel. Dat laatste beviel haar zo goed, dat ze op haar veertiende definitief de overstap maakte. Sindsdien is zij keeper. ,,Wat ik vooral mooi vind, is dat je met een moment, een redding, bepalend kunt zijn voor je team.’’

De geboren Zeeuwse begon met voetballen bij Arnemuiden en belandde via JOVZ bij CTO Eindhoven, een opleidingsinstituut van de KNVB. In 2019 koos ze voor een avontuur in België bij KAA Gent. Na vijf seizoenen is ze nu toe aan een nieuwe stap. ,,Ik vind het heel mooi om te zien dat er geïnvesteerd wordt in de Vrouwen Eredivisie en dat alle wedstrijden live op televisie komen. De competitie blijft zich daardoor ontwikkelen en ik vind het mooi om daar vanaf komend seizoen deel van uit te maken.’’

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij