Mare Westerink maakt overstap naar Excelsior Vrouwen

6 juni 2024

Excelsior Vrouwen heeft Mare Westerink vastgelegd voor het komende seizoen. De 19-jarige centrale verdediger komt over van de beloften van Sparta Vrouwen. Ze kijkt ernaar uit om in de Azerion Vrouwen Eredivisie de volgende stap in haar carrière te zetten.

Hoofd vrouwenvoetbal Nicole Deurholt: ,,We zijn hartstikke blij dat Mare, die we al geruime tijd volgen, de overstap maakt van Sparta Vrouwen naar Excelsior Vrouwen. Haar veelzijdigheid en capaciteit om op meerdere posities uit de voeten te kunnen, maakt haar een waardevolle aanwinst voor ons team. We kijken ernaar uit om haar op het hoogste niveau verder te ontwikkelen.’’

,,Het gevoel na de gesprekken met Excelsior was meteen goed’’, zegt Mare Westerink. ,,De warmte van de club, maar zeker ook het plan van de trainer spreken mij enorm aan. Na drie seizoenen bij Sparta Beloften ben ik toe aan de stap naar de Eredivisie. Ik heb er echt veel zin in om mezelf op het hoogste niveau te laten zien. Ik hoor van iedereen dat het een grote stap is, maar ik heb er alle vertrouwen in en ga de uitdaging aan. Ik ga in elk geval mijn stinkende best doen.’’

Mare is geboren is getogen in het Brabantse Fijnaart. Daar zette ze bij vv De Fendert ook haar eerste stappen op het voetbalveld. ,,Ik voetbalde met jongens en dat vond ik prima. Ik heb ook een seizoen met meisjes gespeeld, maar bij de jongens ging alles sneller en werd feller gespeeld. Dat vond ik prettiger, want daardoor ontwikkelde ik mezelf sneller. Ik heb daarna bij RKVV Roosendaal gespeeld en vervolgens vier jaar bij Sparta Vrouwen.’’

Ze begon in het maatwerkteam, dat één keer per week trainde en zat daarna drie seizoenen in het beloftenteam. ,,En nu dus Excelsior. Ik heb de afgelopen drie seizoenen als centrale verdediger gespeeld, maar ik kan ook op de 6-positie spelen. We beginnen maandag al met het eerste deel van de voorbereiding en daar heb ik superveel zin in.’’

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij