Nikki Vrij maakt de overstap van Feyenoord naar Excelsior Vrouwen

7 juni 2024

Nikki Vrij maakt de overstap van de beloften van Feyenoord naar de selectie van Excelsior Vrouwen. De 19-jarige middenvelder kwam eerder uit voor ARC, Rijnsburgse Boys en Spartaan ’20 en zij wil zich bij Excelsior Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie verder ontwikkelen.

Hoofd vrouwenvoetbal Nicole Deurholt: ,,Als jonge, getalenteerde speelster krijgt Nikki komend seizoen bij ons de kans om zich verder te ontwikkelen op het hoogste niveau. We hebben een aantal ervaren speelsters binnen de selectie waar zij zich aan kan optrekken. Wij kijken ernaar uit om dit traject samen in te gaan. Het is een voordeel dat Nikki op meerdere posities uit de voeten kan. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij een waardevolle bijdrage zal gaan leveren aan ons team.’’

,,Na vier jaar in de beloftencompetitie te hebben gespeeld, was ik klaar voor de stap naar de Vrouwen Eredivisie’’, stelt Nikki Vrij. ,,Excelsior sprak mij erg aan vanwege de strijdlust die het team altijd laat zien. Dat past heel erg bij mij. Bovendien heb ik van speelsters gehoord dat Excelsior een familiaire club is. Dat, en de goede gesprekken die ik heb gevoerd met de club, zorgen ervoor dat dit de juiste stap is voor mij.’’

Nikki was zeven jaar oud toen zij in haar woonplaats Alphen aan den Rijn begon met voetballen. ,,Met een aantal vriendinnetjes uit de klas gingen we bij ARC spelen in een team met jongens. De meeste van die meiden zijn heel snel gestopt, maar ik ben blijven voetballen. Nog steeds vind ik het erg leuk om als team aan bepaalde doelen te werken. Bovendien vind ik het fijn om een voetbal aan mijn voeten te hebben.’’

Via ARC, Rijnsburgse Boys en Spartaan’20 kwam Nikki in 2019 terecht in de MO16 van de Feyenoord Academy. Ze kijkt terug op een mooie tijd in Rotterdam-Zuid: ,,Ik heb veel geleerd en stappen gezet, maar nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ga trainen op eredivisieniveau en wil zoveel mogelijk minuten gaan maken. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe teamgenoten goed te leren kennen en er een mooi seizoen van te maken bij Excelsior.’’

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij