Sponsor

Pathé Theatres

Contactpersoon

Pascal van Wersch

Adres

Schouwburgplein 101
3012 CL Rotterdam

Website

pathe.nl

Social

Trotse marktleider in Nederland:

‘De wonderlijke wereld van films delen met zoveel mogelijk mensen’: zo omschreven de vier gebroeders Pathé in 1896 hun ambitie bij de start van hun gezamenlijke bedrijf. In die beginjaren van de cinematografie pionierden de broers zowel met het produceren van films als het ontwikkelen van apparatuur ervoor. En met succes: binnen enkele jaren was Pathé uitgegroeid tot de grootste producent van filmapparatuur én films ter wereld.

Onze 30 bioscopen, met in totaal 247 schermen, zijn verdeeld over heel Nederland; van Groningen tot Maastricht en van Scheveningen tot Arnhem. Vorig jaar, in 2019, mochten ruim 15 miljoen bezoekers verwelkomen in onze bioscopen. Dat maakt ons niet alleen marktleider, maar ook ontzettend trots.

Pathé blijft vernieuwen
En nog steeds, volledig in de geest van de broers, zetten onze 1.800 medewerkers zich dagelijks in om met elkaar iedere bioscoopervaring te verbeteren. Vooroplopen zit immers in ons DNA. Stond Pathé ooit aan de wieg van de film mét geluid en later ook kleur, recent introduceerden wij innovaties zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, ScreenX, de Pathé Relax Seats en vernieuwden wij het meest iconische theater van Nederland: Pathé Tuschinski.

Official sponsors

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij