Excelsior streeft naar bereiken play-offs

16 september 2013

Wel de complimenten, niet de punten. Dat was het verhaal van de eerste competitieweken van Excelsior. Gelukkig hebben de Kralingers ook wat punten betreft de wind inmiddels mee. Na de fantastische overwinning in de thuiswedstrijd tegen Sparta, werd afgelopen zaterdag ook weer eens een uitwedstrijd gewonnen. Dankzij een treffer van Kevin Vermeulen wonnen de Kralingers met 0-1.

,,Het is fijn dat het goede voetbal, dat we ook in de eerste weken regelmatig lieten zien, nu ook voor punten zorgt”, stelt Jon Dahl Tomasson tevreden. ,,Ik heb al meteen bij mijn aanstelling gezegd dat we wilden voetballen op een manier waar je als toeschouwer van kunt genieten. Dat lukte in de meeste wedstrijden, zoals in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, maar het leverde toen nog geen overwinning op. Wat dat betreft hadden we die winst tegen Sparta wel even nodig.”
De laatste uitoverwinning van Excelsior was maar liefst 846 dagen geleden. Niet voor niets werd de 0-1 tegen MVV door de supporters met bovengemiddelde blijdschap ontvangen. ,,Ik was zelf niet zo met die statistieken bezig, maar uiteraard was het lekker om van MVV te winnen. Met de komst van Lucas Woudenberg is onze selectie compleet. We hebben een goede en gretige groep. We hebben in de eerste maanden flinke stappen gemaakt en het kan alleen maar beter worden. Wij streven ernaar om de Jupiler Play-offs te halen en, zoals gezegd, dominant te spelen en mooi voetbal te laten zien, zodat het publiek met plezier naar het stadion komt.”
Tomasson – die dit jaar debuteert als hoofdtrainer in het betaalde voetbal – kijkt tevreden terug op zijn eerste maanden als eindverantwoordelijke van Excelsior: ,,Ik vind het heel erg leuk om trainer te zijn, het past echt bij mij. Het bewaken van een groepsproces, overzicht houden, de ontwikkeling van spelers, contact hebben met mensen in en rond de club. De samenwerking met AndrĂ© Hoekstra, keeperstrainer Rob van Dijk en de rest van de staf is ook prima. En een keer in de week komt Ole Tobiasen voor de individuele training. Ik heb het prima naar mijn zin en geniet er elke dag van dat ik dit mag doen.”

Meer Nieuws

di 26 september 2023

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam! Excelsior Rotterdam heeft als…

Lees meer

ma 25 september 2023

Excelsior onder 12 wint met 5-0 van SC Feyenoord

Onze jeugdteams kwamen dit weekend allemaal in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden. Excelsior…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets