Veilig sportklimaat

Wij zien Excelsior Rotterdam als platform om zoveel mogelijk mensen te inspireren, motiveren en ontwikkelen. Door het ontwikkelen van het individu, samen te werken als team, club, wijk, stad, bedrijfsleven en maatschappij creëren wij op inventieve wijze een omgeving waar iedereen de volgende stap kan zetten in zijn/haar ontwikkeling. Bij Excelsior kan je worden wie je wil zijn.

Bij Excelsior Rotterdam willen we een inspirerende en veilige (werk)omgeving creëren voor (jeugd) spelers/speelsters, staf, personeel, vrijwilligers en alle overige stakeholders die direct betrokken zijn bij de dagelijkse (operationele) werkzaamheden van de club.

Om dit te realiseren is een veilig sportklimaat, waarin iedereen zich veilig en prettig voelt, essentieel. Het beleidsplan ‘Veilig sportklimaat’ is geschreven om het veilig sportklimaat onder de aandacht te brengen binnen alle geledingen van de club, waardoor we samen een sociaal veilig sportklimaat creëren en behouden. Waar de persoonlijke grenzen van iedereen gerespecteerd worden. En als deze grenzen onverhoopt overschreden worden, dat dit bespreekbaar gemaakt wordt en gezocht kan worden naar een oplossing.

Link naar Beleidsplan Veilig sportklimaat >>

Vertrouwenscontactpersonen Excelsior Rotterdam

Als je vragen hebt of melding wilt maken over zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels, waarden en normen in de sport, dan kan dat bij een van de vertrouwenspersonen van Excelsior Rotterdam. Dit kunnen persoonlijke dilemma’s of vervelende ervaringen zijn, maar je kunt er ook terecht wanneer je grensoverschrijdend gedrag van anderen wilt melden. In een vertrouwelijk gesprek met een vertrouwenspersoon bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je zou kunnen zetten om dit aan te pakken.

Patricia Vinke is binnen Excelsior Rotterdam onze vertrouwenscontactpersoon (VCP) waar medewerkers en vrijwilligers de mogelijkheid hebben om in vertrouwen te praten.
Telefoon: 010-4046041
E-mail: patricia.vinke@excelsiorrotterdam.nl

Binnen de jeugdopleiding kunnen spelers, stafleden en vrijwilligers terecht bij Noël Cabral
Telefoon: 06-41399611
E-mail: n.cabraldosreis@icloud.com

Mocht je liever hulp van buiten de organisatie inschakelen, dan kun je terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF en de KNVB. Je houdt zelf altijd de regie op wat er met je verhaal gedaan wordt.

Contact met vertrouwenspersoon NOC*NSF
Telefonisch 0900 – 2025590, 0,10 euro per minuut (NOC*NSF Vertrouwenspunt Sport). Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag is er geen bereikbaarheid. Lees ook over Centrum Veilige Sport .

Contact met vertrouwenspersoon KNVB
KNVB Telefonisch of per e-mail vcp@knvb.nl. Een overzicht van deze vertrouwenscontactpersonen en hun contactgegevens vind je op de website van de KNVB.

Meer nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij