Excelsior bekert verder na 1-3 overwinning

26 september 2013

Excelsior is een ronde verder in het bekertoernooi na een 1-3 overwinning op De Graafschap. In een lastige beginfase was de thuisploeg beter, maar Excelsior kwam toch twee keer op voorsprong via Lars Hutten en Daan Blij. In de 90e minuut maakte Kevin Vermeulen de beslissende 1-3.

Bekervoetbal en Excelsior vormen niet altijd een gelukkige combinatie. De afgelopen drie seizoenen werden de Kralingers uitgeschakeld door amateurclubs. In de tweede ronde gekoppeld worden aan De Graafschap uit was dan ook geen gemakkelijk uitgangspunt. Jon Dahl Tomasson hield Jeff Stans en Lars Veldwijk buiten de basis. In hun plaats begonnen Kevin Vermeulen en Adil Auassar, terwijl Tim Eekman de geschorste Lucas Woudenberg verving. De beginfase was een voorbode van het vermakelijke duel dat de toeschouwers in Stadion De Vijverberg gedurende 90 minuten kregen voorgeschoteld. De thuisploeg begon sterk, zette Excelsior direct onder druk, maar moest toezien hoe de Kralingers na zes minuten spelen op voorsprong kwam. Lars Hutten werd gevloerd in het strafschopgebied en benutte zelf de door scheidsrechter Danny Makkelie toegekende strafschop. Omdat De Graafschap de gevaarlijkste ploeg bleef in de beginfase viel na een kwartier spelen de even logische als verdiende gelijkmaker. Het was Anco Jansen die Jordy Deckers kansloos liet, 1-1. Al snel stond Excelsior echter weer voor. De bal belandde na een cornersituatie voor de voeten van Daan Blij en die krulde hem op fantastische wijze over de keeper in het doel, 1-2. Gaandeweg de eerste helft bleven beide ploegen kansen krijgen. De grootste mogelijkheden voor Excelsior waren voor Kevin Vermeulen en Daan Blij, maar halverwege stond het nog steeds 1-2. In de tweede helft gingen beide ploegen door met mogelijkheden creĆ«ren in dit vermakelijkeĀ  bekerduel. Anders dan in de eerste helft was Excelsior nu de bovenliggende partij. Jordan Botaka was dichtbij de 1-3, maar schoot de bal voorlangs. Ook De Graafschap kreeg mogelijkheden, maar het bleef bij 1-2. Veldwijk en Stans kwamen voor de slotfase in het veld en ook Jurgen Mattheij kwam in de ploeg. Veldwijk was kort voor tijd betrokken bij een geweldige aanval, die door Kevin Vermeulen bekroond had moeten worden met een treffer. Zijn inzet ging echter over het doel. Door de minimale marge bleef het bekerduel spannend tot in de vier minuten extra tijd. Kevin Vermeulen, die al een aantal mogelijkheden had gehad, zorgde in deze extra tijd echter voor de kers op de taart door de 1-3 binnen te schieten. Op aangeven van Jeff Stans besliste hij het duel en dus zit Excelsior komende donderdag in de koker als geloot wordt voor de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi.

beker graafschap - excelsior
Doelpunten:
6. Hutten 0-1
11. Jansen 1-1
18. Blij 1-2
90. Vermeulen 1-3

Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Van de Kracht (De Graafschap), Van Diermen (Excelsior)
Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Tim Eekman, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Khalid Karami; Rick Kruijs (67. Jeff Stans), Adil Auassar (84. Jurgen Mattheij), Kevin Vermeulen; Daan Blij, Lars Hutten (76. Lars Veldwijk), Jordan Botaka.

Foto’s: Pro Shots/Jupiler League

Meer Nieuws

vr 21 januari 2022

Excelsior Rotterdam heeft tegen Jong PSV een totale offday

Excelsior Rotterdam had een totale offday op PSV Campus De Herdgang. Op alle fronten werden de…

Lees meer

wo 19 januari 2022

Een elftal feiten: Jong PSV - Excelsior Rotterdam

Jong PSV staat na drie wedstrijden aan kop van de derde periode. Excelsior Rotterdam is dus…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets