Excelsior niet verder dan 2-2 tegen FC Oss

8 november 2013

Het is Excelsior niet gelukt om de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken. In Brabant speelden de Kralingers met 2-2 gelijk tegen FC Oss en daarmee mocht Excelsior niet ontevreden zijn. Beide Rotterdamse treffers werden gemaakt door Lars Veldwijk, met negen treffers nu de nieuwe topscorer van Excelsior..

Excelsior begon goed aan de uitwedstrijd tegen FC Oss. Vanaf de tribune zagen de ruim negentig meegereisde supporters hoe de Kralingers al na vier minuten spelen op een 0-1 voorsprong kwamen. De inzet van Adil Auassar werd nog gekeerd, maar in de rebound zorgde Lars Veldwijk voor de voorsprong.
De supporters gingen er na de snelle openingstreffer eens goed voor zitten, maar helaas wist Excelsior geen vervolg te geven aan de goede start. De thuisploeg – laatste in de Jupiler League – nam het initiatief over. Dat resulteerde na tien minuten spelen in de gelijkmaker van Guyon Philips.
Excelsior kreeg daarna wel mogelijkheden, maar FC Oss was de gevaarlijkste van de twee. Niet verwonderlijk daarom dat de thuisploeg na 37 minuten spelen op voorsprong kwam. Lorenzo Pique schoot de bal van afstand langs doelman Jordy Deckers. Gelukkig kopte Lars Veldwijk nog voor rust de 2-2 binnen namens Excelsior, waardoor de stand na 43 minuten spelen weer gelijk was.
In de tweede helft had Guyon Philips de 3-2 op zijn schoen, maar gelukkig voor Excelsior raakte hij de lat. Lars Veldwijk had aan zijn twee treffers uit de eerste helft nog een doelpunt kunnen toevoegen, maar na 66 minuten werd zijn inzet van de lijn gehaald en zeven minuten voor tijd stifte hij de bal naast het doel van FC Oss.
In de slotfase was er nog een grote kans voor Sanny Monteiro namens FC Oss, maar toen scheidsrechter Van den Heuvel na 92 minuten voetbal floot voor het eind van de wedstrijd, stond er nog steeds 2-2 op het scorebord. Een teleurstellende avond voor Excelsior, dat met overwinningen op FC Eindhoven, Go Ahead Eagles en Jong FC Twente bezig was aan een goede serie.