Oud-hoofdsponsor Rob Albers (Akai) overleden

29 januari 2014

Rob Albers is dinsdagavond na een ziektebed overleden. Met het bedrijf Akai was Albers (rechts op bijgaande foto) jarenlang hoofdsponsor van Excelsior. Excelsior en Akai introduceerden in 1974 als eerste voetbalclub in de Nederlandse Eredivisie shirtreclame, al werd dit toen al na twee wedstrijden door de KNVB verboden.
Rob Albers kwam in het begin van de jaren zestig binnen bij het bedrijf van zijn vader. Jacques Albers sr. was fanatiek supporter van Excelsior en had een goede band met toenmalig voorzitter Henk Zon. Albers stopte de club regelmatig geld toe en zijn zoon nam dit over. ,,Rond 1970 werd de steun van ons bedrijf aan Excelsior concreter’’, vertelde Rob Albers in 2002 in het jubileumboek ‘100 Jaar Excelsior’.
,,Op het gebied van sponsoring mocht toen nog niet zo veel. We hebben wel eens meegemaakt dat er borden moesten worden afgeplakt.’’ In 1974 werd het plan geboren om reclame op het shirt van Excelsior te zetten. ,,We hadden dit bedacht in de hoop dat het ons de nodige publiciteit zou opleveren. En dat gebeurde dus ook.’’ Excelsior verscheen met de ‘A’ op de shirts aan de aftrap. Officieel de ‘A’ van A-elftal, maar iedereen wist dat deze ‘A’ eigenlijk stond voor Akai.
Al na twee wedstrijden werd het Excelsior verboden om deze shirts nog langer te dragen en het zou tot de jaren tachtig duren voordat de naam ‘Akai’ opnieuw op het shirt van de Kralingers verscheen. In 2002 liet Albers weten: ,,Excelsior en Akai zijn een twee-eenheid geworden. Onze betrokkenheid was veel groter dan andere sponsors, die het meestal na drie, vier jaar weer voor gezien hielden.’’
Rob Albers zelf was een trouw bezoeker van de wedstrijden van Excelsior. Hij was zeer betrokken bij de club, onder meer bij de opzet van het samenwerkingsverband met Feyenoord. Toch heeft hij nooit een officiële functie bekleed bij de club. ,,Dat heb ik ook nooit geambieerd trouwens. Ik heb altijd gevonden dat die zaken gescheiden moesten blijven.’’ Nadat Albers in 2000 door omstandigheden afscheid moest nemen van Akai , kon het shirtsponsorschap met een gerust hart worden overgedragen aan Stad Rotterdam Verzekeringen en weer later aan DSW Zorgverzekeraar.
Albers bleef wel de thuiswedstrijden van Excelsior bezoeken. Als dank voor hun steun in al die jaren werd in 2000 in het nieuwe stadion een tribune vernoemd naar de familie Albers. ,,Men wilde de tribune naar mij vernoemen, maar ik heb toen de naam I.J.B. Albers tribune aangedragen, naar mijn vader. Hij is tenslotte ooit begonnen met wat later zou uitgroeien tot een trouw sponsorschap bij Excelsior.’’
Rob Albers is 69 jaar oud geworden.

Foto: Rob Albers (rechts) vertelt een verhaal terwijl toenmalig Excelsior-voorzitter Jaap Bontenbal luistert.

Meer Nieuws

di 19 oktober 2021

Steun ons aanstaande vrijdag tegen ADO Den Haag

Wat een heerlijke avond was het weer afgelopen vrijdag in ons stadion! We wonnen overtuigend met…

Lees meer

ma 18 oktober 2021

Spontaan potje voetbal in de wijk tussen eerste elftal en onder 10

Voor Excelsior O10 stond er dit weekend iets heel anders dan een wedstrijd op het programma.…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets